TRENER RIJEKE

Dragan Tadić se prisjetio svojih igračkih vremena: Najljepša uspomena mi je osvajanje Kupa 2005. u Splitu

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Tadić je u brzopoteznim pitanjima otkrio da mu je igrački idol bio Damir Desnica, a najdraži suigrači su mu bili Davor Vugrinec, Mladen Mladenović, Vlado Petrović te brojni drugi.



Trener Rijeke Dragan Tadić u emisiji Stadion na HRT-u u razgovoru s Ivanom Dorianom Molnarom govorio je o novoj sezoni, europskom protivniku Rijeke te usporedbi HNL-a nekad i danas.


U prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige, nogometaši Rijeke izgubili su od švedskog Djurgardena 2:1.


– Prva utakmica nije bila kako smo očekivali i nadali se. Igrali smo protiv jedne kvalitetne švedske ekipe koja se bori za prvaka. Uigrani su i u prednosti jer su ispred nas kad smo mi u stvaranju momčadi, to navijači razumiju, rekao je Tadić.




Osvrnuo se na ono što očekuje od momčadi ove sezone:


– Očekujemo od momčadi da bude energična, ono što navijači traže. Imamo mladih i iskusnih igrača, a sve to treba ukomponirati. Nakon nekog vremena bit će to ono što mi želimo. Bit će drugačija Rijeka nego prošle sezone. Inzistirat ćemo da budemo kompaktni u fazi obrane i da budemo organiziraniji. Otišli su Drmić i Murić koji su individualno rješavali utakmice. Očekujem Rijeku s intenzitetom i da će navijači to prepoznati.


Tadić je u svoje vrijeme bio Vezni igrač Rijeke, član momčadi koja je osvojila dva Kupa.


– Sigurno da mi je to bilo najdraže razdoblje karijere. Sa svojim klubom sam osvojio dva trofeja, to je bio san, rekao je Tadić.


Imao je gotovo 200 nastupa u HNL-u pa je usporedio hrvatsko prvenstvo nekad i danas.


– Sve je drugačije, iako bih ja rekao da je onda bilo puno dobrih igrača. Samo su problem bili tereni, drugačije se treniralo. Bilo je kvalitetnih igrača, a raspadom bivše države ostalo je puno iskusnih igrača, a danas je sve više mladih u ekipi. Tad je teško bilo dobiti priliku kao mladom igraču, rekao je Tadić.


Tadić je u brzopoteznim pitanjima otkrio da mu je igrački idol bio Damir Desnica, a najdraži suigrači su mu bili Davor Vugrinec, Mladen Mladenović, Vlado Petrović te brojni drugi. Najnezgodniji protivnici su mu bili mali, dinamični igrači pa je tako istaknuo i Luku Modrića s kojim se susreo pri kraju karijere. Najljepša uspomena mu je osvajanje Kupa 2005. godine u Splitu protiv Hajduka.