Liburniaman Extreme Triathlon

Domagoj Pauković i osmi put potvrdio da je »željezni čovjek«, za 12 sati uspješno završio triatlon

Marina Kirigin

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Najviše me izmorilo plivanje, ali nije bilo lako na kraju ni trčati, vrućine su bile jake pa sam neke dionice i prehodao. Ipak, uspio sam - opisao je Pauković



PRELUK Domagoj Pauković još je jednom, osmi put, potvrdio da je »željezni čovjek«. Tridesetogodišnji član Triatlon kluba »Matulji« za 12 sati uspješno je završio »Liburniaman Extreme Triathlon« u sklopu kojega je preplivao 3,8 kilometara, prešao 180 kilometara na bicikli i to s 3.000 metara uspona na trasi od Preluka do Vojaka, vrha Učke te Lovrana, a na kraju pretrčao maratonsku dionicu dugu 42,2 kilometara.


Pauković je startao s plaže u uvali Preluk u 6 sati ujutro. Tijekom cijele utrke izmijenjivali su se po dionicama i pratili ga njegovi prijatelji, članovi triatlon klubova »Matulji« i riječkog »Rivala«. Bili su mu potpora koja mu je dala dodatne snage da osmi put završi Ironman utrku, koju je i sam organizirao.


Naime, na ideju o organizaciji prvog hrvatskog Ironman triatlona došao je nakon što su zbog koronavirusa otkazivane ovogodišnje utrke za koje se pripremao. Iako se činilo da će vremenske prilike ići na ruku Domagoju, zbog kiše koja je noć ranije rashladila Opatijsku rivijeru, matuljski triatlonac našao se u donekle nepredviđenim problemima.




Struje u moru su ga natjerale da pliva nešto duže od predviđenog vremena. Uoči starta najavio je kako utrku planira završiti za oko 11 sati, međutim, ciljem u Preluku prošao je nakon 12 sati ekstremnih napora po visokim temperaturama.


– Pratila me nevjerojatna ekipa ljudi, trkači iz Rijeke, kontrolirali su me i davali mi snagu. Bio je ovo zasigurno moj najteži Ironman. Na samom početku, nakon što sam se okrenuo pred hotelom Hilton, struja me odnijela van, zbog čega sam plivao nešto duže nego sam planirao.


Na usponu za Učku morao sam promijeniti i biciklu, zakazala mi je baterija od elektroničkog mjenjača. Najviše me izmorilo plivanje, ali nije bilo lako na kraju ni trčati, vrućine su bile jake pa sam neke dionice i prehodao. Ipak, uspio sam – opisao je Pauković svoj trnovit put, u kojem je potrošio oko 10 tisuća kalorija.