Deklasirale Slovačku

Dejana Milosavljević nakon izborenog plasmana na SP: “Nikad nismo igrale u boljoj atmosferi”

Igor Duvnjak

POHVALE DOMAĆINU - Dejana Milosavljević/Foto PIXSELL

POHVALE DOMAĆINU - Dejana Milosavljević/Foto PIXSELL

Vjerovale smo u sebe i znale smo da smo kvalitetnija ekipa od Slovačke, ali nismo olako shvatile ova nadmetanja. Atmosfera u Slavonskom Brodu bila je najljepša u kojoj smo igrale - kaže Milosavljević



RIJEKA Ugodno je bilo proteklih dana naći se u koži najboljih hrvatskih rukometašica i njihovog izbornika Nenada Šoštarića nakon što je razigrano hrvatsko društvo deklasiralo Slovačku u dvjema utakmicama dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i zasladilo ovo brzometno okupljanje plasmanom na svjetsku smotru, koja će se od 29. studenoga do 17. prosinca održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.


U prvoj utakmici Katarina Ježić, kapetanica iz Novog Vinodolskog, i suigračice gostujućom su pobjedom već širom otvorile vrata plasmana na Svjetsko prvenstvo, a onda su itekako suverenim nastupom u Slavonskom Brodu napravile i odlučujući korak preko praga ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv Slovačke. Ne zaboravljaju pritom ni sjajno okruženje u brodskoj dvorani Vijuš, u kojoj su dobroćudne slavonske bakice živopisno odjevene u autohtonu nošnju s ostalim navijačima bile »osme igračice« domaćim reprezentativkama.


– Bilo je vrlo lijepo – kaže riječka Slavonka Dejana Milosavljević, rođena Požežanka, koja je kao trogodišnjakinja došla živjeti u Rijeku. Afirmirala se igrajući pod Učkom za Orijent Presoflex i Zamet. Vanjska igračica hrvatske reprezentacije i članica mađarskog Siofoka u hrvatskoj je kiši pogodaka bila najefikasnija, hrvatska golgeterica je pritom Slovakinjama isporučila osam golova. – Atmosfera je bila odlična. Jednom riječju, bila je to najljepša atmosfera u kojoj je naša reprezentacija igrala.


Osma igračica




Publika i igračice su zajednički disali, ekipa je na terenu odgovarala svim srcem igrajući rijetko viđenu obranu, u napadu su domaćice bile nedohvatljive Slovakinjama, što se itekako odražavalo na rezultatu. Očekivao to netko u hrvatskom taboru ili ne, dok se u najavama prizivalo na nužan oprez, ostvarena je pobjeda s košarkaških »plus 13« (31:18).


– Vjerovale smo u sebe i znale smo da smo kvalitetnija ekipa od Slovačke, ali niti uoči prve utakmice u gostima nismo olako shvatile ova nadmetanja. Nismo mislile da će to biti jednostavne utakmice, no na terenu smo dale sve od sebe i pritom smo pokazale svoju kvalitetu. Potvrdile smo da smo bolja reprezentacija od Slovačke.


Hrvatska je u Slavonskom Brodu pritom potvrdila superiornost iskazanu u prvoj utakmici kada je pobjedom na slovačkom parketu stekla dva bitna pogotka prednosti uoči domaćeg uzvrata.


– Naravno da je uvijek drukčije igrati u gostima nego kod kuće, pred svojom publikom, pogotovo kada su navijači ovakvi kao što su bili u Slavonskom Brodu. Nema dvojbe da je to potpuno različito, no nakon svega bitno je da smo ostvarile dvije pobjede.


Hrvatske rukometne reprezentativke koje raznim uspješnim nastupima skreću na sebe pozornost i šire hrvatske javnosti, učinile su to i sad ostvarenjem toliko željenog cilja, plasmana na Svjetsko prvenstvo putem kojeg se priželjkuju plasirati i na Olimpijske igre, najveći svjetski skup sportašica i sportaša.


Olimpijske igre


– Ostvarile smo prvi cilj, plasirale smo se na Svjetsko prvenstvo. Ondje ćemo, naravno, pružiti sve od sebe. Nadam se pritom i da ćemo se uspjeti plasirati među osam najboljih reprezentacija, što bi nam dalo priliku da se pokušamo kvalificirati na Olimpijske igre. Sve u svemu, nadam se da će ovo biti jedna lijepa priča.


Dejana Milosavljević živi životom moderne vrhunske sportašice, pri čemu su treninzi, putovanja i utakmice praktički svakodnevnica. Treba brzo zaboraviti reprezentativno okupljanje jer su pred vratima klupske obaveze u mađarskom Siofoku.


– Već u subotu imam utakmicu za svoj klub, tako da praktički nemam niti jedan dan odmora. Odmah sam se vratila klupskim obvezama. Inače, bit će to i hrvatski susret u mađarskoj ligi jer će na golu naših suparnica biti Tea Pijević, koja čuva mrežu Albe Fehervar – zaključila je Dejana Milosavljević.