Dejana Milosavljević

Nekadašnja igračica Zameta uoči SP-a: “Sve je super, nadamo se da će i rezultat biti takav”

Igor Duvnjak

Dejana Milosavljević/Foto M. LEVAK

Dejana Milosavljević/Foto M. LEVAK

Atmosfera u reprezentaciji je stvarno jako dobra, uz to, što je jako bitno, moram priznati kako ne znam kada smo posljednji put sve bile ovako zdrave i sve na okupu - kaže Dejana



POREČ Poslije priprema u Poreču, najbolje hrvatske rukometašice izlaze na veliku međunarodnu scenu, nastojat će se predstaviti u najboljem svijetlu na skorašnjem Svjetskom prvenstvu. Nakon uobičajeno brzopoteznih priprema preostaju još oni posljednji dogovori kojima izabranice novog izbornika Ivice Obrvana uzbudljivo ulaze u posljednji ovogodišnji mjesec, misleći nadmudriti konkurentice u lovu na prve bodove, počevši od petka i nadmetanja sa Senegalkama u Göteborgu (18 sati). Slijede nadigravanja s Kineskinjama (3. prosinca, 15.30) i sa Šveđankama (utorak, 20.30 sati) u skupini.


Osim adekvatnih »punjenja akumulatora« i što boljeg uigravanja, jedan od uvjeta za pružanje što boljih igara jest i mentalno stanje, dobro raspoloženje, sve je to koktel kojim se nastoji na terenu ostvariti želje iz dogovora u svlačionici.


Dejana Milosavljević i naš novinar Igor Duvnjak/Foto M. LEVAK

Dejana Milosavljević i naš novinar Igor Duvnjak/Foto M. LEVAK


– Dobro se osjećam, super sam – govori o tom svom dobrom, raspoloženju hrvatski zvrk vanjske linije Dejana Milosavljević, jedno od iskusnijih imena među hrvatskim reprezentativkama, koja je bila među osvajačicama toliko spominjane bronce na Europskom prvenstvu 2020. godine. – Sve super, jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo.


Vrijeme leti




Prema njezinom komentaru sklad i međusobna dobra komunikacija su na dobroj, sasvim zadovoljavajućoj razini.


– Atmosfera u reprezentaciji je stvarno jako dobra, uz to, što je jako bitno, moram priznati kako ne znam kada smo posljednji put sve bile ovako zdrave i sve na okupu. Uglavnom, sve je super i nadamo se da će i rezultat biti takav.


Iza nje i suigračica je uobičajeno razdoblje treninga i priprema za Mundijal, kao i ona posljednja uigravanja na proteklom Croatia kupu, sve s novim izbornikom Obrvanom. Naravno da uz svakodnevni ritam treninga dobro dođe i malo opuštanja, međusobnih zafrkancija, smijeha.


– Lijepo smo radile, super i to, iako je došlo do promjene trenera. Mislim da smo se sve na to nekako prilagodile i davale smo pritom sve od sebe. Naravno da je bilo i vremena za međusobne šale, za »team building«. Družimo se stalno, ipak nas dosta igra izvan Hrvatske te nam je sada jako lijepo što smo zajedno.


Ona je jedno od tolikih imena riječkog rukometa, koja su od prvih nastupa najavljivala visoke domete, da bi onda odlazila daleko s Kvarnera u klubove diljem Europe. Naigrala se do prije sedam-osam godina u već zaboravljenom Orijentu Presoflexu pa u Zametu, godine su brzo prošle. Dejana se sada otisnula do Rumunjske, nosi dres tamošnje Craiove.


– Vrijeme brzo leti, sve je to brzo prošlo. Klupska nam je sezona za sada vrlo dobra, čak bih rekla da je i malo iznad očekivanja prema trenutnoj situaciji. Ovaj smo dio sezone, naime, okončale na drugom mjestu u rumunjskoj ligi, tako da je vrlo dobro. Mi smo zadovoljne i samo se nadam da ćemo tako nastaviti i u drugom dijelu.


Francuska veza


Kao i brojne druge istaknute sportašice i sportaši, tako se i ona mora brzo mentalno »prešaltati« s klupskog na ovaj reprezentativni milje.


– To je promjena, ovo je nešto drukčije, ali mogu reći da je to na onaj pozitivniji način. Tu je ipak tvoj jezik, tu su tvoji ljudi koje poznaješ već godinama te mi je to stvarno lijepo.


Odbrojavanje dana do Svjetskog prvenstva će uskoro prestati, bliži se kraju iščekivanje nastupa na ovako velikom natjecanju.


– Jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo, da otvorimo taj turnir, nadam se pobjedi.


Senegal je prvi službeni test za nju i prijateljice, u hrvatskom se taboru adekvatno analizirala igra afričkih suparnica.


– Gledale smo Senegalke na snimkama nekih utakmica, pripremamo se za njih. Ima ih dosta koje igraju u Francuskoj, dobro ih znamo i potrudit ćemo se pobijediti. Djeluju mi kao nezgodina ekipa, znaju igrati. Neće biti jednostavno. Moramo biti pripremne na sve.


O željama i nadanjima Hrvatske Dejana nastoji ne istrčavati prerano s nekim prognozama.


– Mislim da je još prerano govoriti o nekim ciljevima, svakako da želimo najbolje, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Kao što je bilo svaki put, tako želimo ići i sada nadajući se najboljemu. Naravno da bih bila zadovoljna da se nešto osvoji, ali treba biti realan, ići iz utakmice u utakmicu pa ćemo onda vidjeti koliko i što možemo.