EURO 2021.

Danci ogorčeni nakon poraza od Finske na EURO-u, krive UEFA-u da ih je stavila u nezgodan položaj

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

"Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati. Vjerojatno je trebalo da je netko iznad nas rekao da nije vrijeme za donošenje odluke i da bi možda trebao pričekati sljedeći dan", rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper SchmeichelKOPENHAGEN Danski su igrači još su nezadovoljni položajem na kojem su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Euro 2020 u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra.


UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovno početak u nedjelju u podne.


“Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati. Vjerojatno je trebalo da je netko iznad nas rekao da nije vrijeme za donošenje odluke i da bi možda trebao pričekati sljedeći dan”, rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.
Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavljen  “nakon zahtjeva igrača oba tima”.


“Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju”, rekao je danski igrač Martin Braithwaite.


Eriksen se srušio netom prije poluvremena i prebačen je u bolnicu nakon što je primio CPR na terenu. Nakon skoro dva sata, utakmica je nastavljena, a Finci su pobijedili s ​​1-0.


“Dogodi se nešto užasno i UEFA daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija?” kazao je Peter Schmeichel za BBC,a danski  izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.


Danski nogometni objavio je u ponedjeljak da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici.