Veslanje

Damir Martin i četverac kroz repesaž došli do polufinala Europskog prvenstva

Hina

Damir Martin, Foto: REUTERS

Damir Martin, Foto: REUTERS

Olimpijski doprvak Damir Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo treće mjesto, a samo je pobjednik svake od skupina izborio izravan plasman u polufinale. Tako je hrvatski reprezentativac morao na "popravni ispit"...



VARESE Hrvatski veslački reprezentativac u samcu Damir Martin i četverac koji čine Marko Ukopina, braća Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton kroz repesažne utrke plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva koje je u petak započelo u Vareseu.


Olimpijski doprvak Damir Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo treće mjesto, a samo je pobjednik svake od skupina izborio izravan plasman u polufinale. Tako je hrvatski reprezentativac morao na “popravni ispit”, koji je s uspjehom položio te s vremenom 7:08.16 minuta osvojio drugo mjesto u svojoj skupini i tako se izborio za mjesto u polufinalu.


Istim su putem prošli i članovi četverca. U kvalifikacijama su izravan plasman u polufinale izborili za samo jednu stotinku (6:19.41 minuta), koliko je od njih brža bila ruska posada.




U napetom repesažu Marko Ukopina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton uspjeli su osvojiti treće mjesto (6:13.79 minuta) što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.


Braća Valent i Martin Sinković su uvjerljivom pobjedom (6:34.37 minuta) u kvalifikacijama dvojaca započeli pohod ka još jednom naslovu europskih prvaka.


Bez polufinala ostali su David Šain i Goran Mahmutović u dvojcu na pariće, koji su u kvalifikacijama bili peti, a u repesažu osvojili četvrto mjesto u svojoj skupini, što je bilo dovoljno za plasman u utješno polufinale (C/D).


Priliku za plasman u polufinale još imaju sestre Ivana i Josipa Jurković koje su s vremenom 7:12.59 minuta bile treće u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a izravan plasman u polufinale im je ‘pobjegao’ za nešto više od dvije sekunde. Sestre Jurković će u subotu ujutro (9:55 sati) za plasman u polufinale morati biti među dvije najbrže od pet posada koliko će ih sudjelovati u repesažu.


Braća Sinković će od 10:02 sati nastupiti u polufinalu iz kojeg će prve tri posade izboriti mjesto u A finalu, a našim najboljim veslačima to će biti prva prilika za obračun s Rumunjima Cozmiucom i Tudosom koji su im u listopadu prošle godine u poljskom Poznanju preoteli naslov europskih prvaka.


Četverac će se za jedno od prva tri mjesta koja vode u A finale boriti od 13:03 sati, dok će Damir Martin to isto pokušati od 13:38 sati u konkurenciji samaca.