Gordan Božić

Čelnik rukometaša Mornar Crikvenice o novoj sezoni: “Trudimo se postati stabilniji prvoligaš”

Igor Duvnjak

Goran Božić sa stručnim stožerom i igračima

Goran Božić sa stručnim stožerom i igračima

Naša orijentacija je isključivo na mladu ekipu. Mladi Zamećani nemaju gdje igrati, još nisu za Premijer ligu, a kod nas će se iskaliti zahvaljujući ovoj suradnji. Svi imamo koristi od toga - kaže Božić



RIJEKA Dok turisti na crikveničkim plažama uživaju u čarima mora i ljeta, u tamošnjem rukometnom prvoligašu Mornar Crikvenici već duže vremena »podižu kuću od temelja«. Marljivi predsjednik Gordan Božić sa suradnicima je odabrao pravilan smjer, orijentacija je na radu s mladima u što se uklapa odlična suradnja sa Zametom, pri čemu je apostrofiran i trener Riječana Valter Matošević, trofejno ime riječkog i hrvatskog rukometa te svojevremeno kormilar Kiraca, koji je sada pospiješio dijalog Rijeke i Crikvenice.


U Zamet je, naime, došao perspektivni Marijan Car, a u drugom smjeru je otišlo šest kadeta Zamećana.


– Ostali smo u Prvoj ligi zahvaljujući prekidu svih natjecanja zbog koronavirusa – kaže Gordan Božić, čelnik Mornar Crikvenice. – Bili smo, naime, krenuli u sezonu kao jedni od favorita, ali onda se sve okrenulo. Sada smo tu gdje jesmo, trener Tomislav Čupić je poveo ekipu u pripreme, iako još ne znamo kada nam počinje prvenstvo. Prva ekipa nam broji oko dvadeset igrača. Sad u klubu imamo sve dobre skupine. Riječ je o 90 igrača s trenerima tih momčadi raznih uzrasta.


Čast i obaveza




Vodstvo treba dobro zasukati rukave da bi osiguralo uvjete kako bi sve momčadi mogle trenirati, igrati i putovati.
– Nije lako, pogotovo jer se zna dogoditi da vas uhvati da morate u nekoliko dana imati određeni broj ekipa na putu ili pak onih koje igraju kod kuće.


Jasno je da predsjednička funkcija u ovim uvjetima ne predstavlja samo čast i zadovoljstvo, nego i nimalo laku obavezu.


– Kada ste sami, onda nije lako. Bilo nas je malo, ali smo sada srećom malo proširili upravu.


Jasno je da se mora kucati na razna vrata, traži se pomoć lokalne zajednice.


– U Crikvenici ima razumijevanja za sport, ali nema novaca. Moramo se snalaziti. U principu nas financira Grad, gotovo 90 posto. O našem proračunu još treba odlučiti. Recimo da smo negdje na nekih 600 tisuća kuna, ali od toga nam više od 200 tisuća otpada na dvoranu.


Riječi hvale


Momčad brine druge brige, one oko priprema i rezultata na parketu.


– Dečki su počeli trenirati, oni koji su došli iz Zameta su zadovoljni. Trenira se svaki dan, sada su u fazi kondicijskih priprema. Bilo je govora da će prvenstvo početi krajem rujna, ali sve to još nije službeno. Iz Zameta je došlo pet igrača, čekamo još jednog, riječ je o kadetima. Nama je njihov dolazak odlično došao jer ćemo malo pomladiti ekipu, a i ovi naši će se malo trgnuti.


Naša orijentacija je isključivo na mladu ekipu. Mladi Zamećani nemaju gdje igrati, još nisu za Premijer ligu, a kod nas će se iskaliti zahvaljujući ovoj suradnji. Sve riječi pohvale za ovu suradnju, pogotovo želim pohvaliti inicijativu Valtera Matoševića od kojega sve kreće, Borisa Konjuha te sve ostale. Zadovoljni smo jer, na kraju krajeva, svi imamo koristi od toga. Trudimo se postati stabilniji prvoligaš i stvarati igrače.


Sada moramo čekati naše generacije 2006. i 2008. godišta od kojih puno očekujemo jer su daroviti. Sada se moramo oslanjati na vlastite snage. Krenuli smo na vrijeme, ovo je projekt koji ide već četvrtu godinu, ide polako, ali sada prvi put imamo ekipe svih uzrasta, od mini rukometa do seniora.