Gordan Božić

Reagiranje predsjednika Mornar-Dramalj Crikvenice: “Devčić se ponaša kao slon u staklarni”

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Činjenica je da ni arbitraže nisu na strani trenutačne Devčićeve politike, ali i za to predsjednik Zameta ima odgovor i zadovoljstvo će potraživati, pravno legalnim, opstruiranjem igranja mladih igrača, pa čak i na redovnim sudovima ako bude potrebno



Iako novine nisu mjesto za prepucavanje, ne mogu ne reagirati na ponovne podcjenjivačke stavove predsjednika MRK Zamet Vedrana Devčića prema klubu koji zastupam u tekstu objavljenom pod naslovom »Igrače gubimo sve brže, s manjom bazom pada kvaliteta«.


Naime, na razgovorima vezanim za sporazum i suradnju dvaju klubova pa tako i na prelaske igrača, bilo je striktno precizirano da pet-šest igrača iz Zameta nemaju direktnu konkurenciju na svojim igračkim pozicijama, to jest da klub neće dovoditi pojačanja, a sve u svrhu razvoja Zametovih igrača. To smo ispoštovali. Čak ni tandem Čupić-Huljina nije igrao prvi dio sezone.


Pregovori s pojačanjima su prekinuti, tako da teza da ne bismo imali s kime igrati je u najmanju ruku zločesta, kao i komentiranje statusa kluba, koji ti je razvijao igrače. Kroz trenažni, a i puni igrački proces razvili smo te igrače do razine da danas mogu odgovoriti i na zahtjeve premijerligaškog natjecanja te ih vratili Zametu.




Činjenica je da se Devčić toga ne sjeća. Možda se naknadno i prisjeti, ali to protumači na sebi svojstven način. Činjenica je da se Devčić, braneći klub, a time prvenstveno i sebe, ponaša kao slon u staklarni.


Crikvenica jučer, Kozala danas. Sutra?


Činjenica je da ni arbitraže nisu na strani trenutačne Devčićeve politike, ali i za to predsjednik Zameta ima odgovor i zadovoljstvo će potraživati, pravno legalnim, opstruiranjem igranja mladih igrača, pa čak i na redovnim sudovima ako bude potrebno. Na istim sudovima na kojim je redovita stranka, sudovima koji ne bi trebali imati veze s mladim igračima i sportom, stoji u reagiranju Gordana Božića, predsjednika RK Mornar-Dramalj Crikvenice.