NBA

Cavsi bolji od Netsa i u revanšu, Clint Capela ostvario neuobičajen “triple-double”

Luka Medak

Kyrie Irving u duelu s Collinom Sextonom/Foto: REUTES

Kyrie Irving u duelu s Collinom Sextonom/Foto: REUTES

Netsi su ovaj put igrali bez Kevina Duranta, a Cavsi su radili u reketu što su htjeli, dok je u Capela u pobjedi Hawksa postao tek treći igrač u povijesti franšize s 10 blokada.



RIJEKA Bogata NBA večer s čak 11 utakmica donijela je pregršt zanimljivih dvoboja, a jedan takav bio je revanš Brooklyn Netsa i Cleveland Cavaliersa. Nakon što su Cavsi dva dana ranije pokvarili debi “velike trojke” na krilima fenomenalnog Collina Sextona, uspijeli su ih ponovno pobijediti i na domaćem terenu.


Sexton je ovaj put odigrao nešto skromnije naspram 42 koša u prvom susretu, ali svejedno je predvodio momčad s 25 poena i devet asistencija, a ostatak koševa dobro se rasporedio kroz cijelu momčad te su još petorica igrača bila dvoznamenkasta.


S druge strane ista priča kao i u prvom susretu – Netsi se nisu mogli sastati u obrani i ponovno su dozvolili Cavsima da rade što hoće. Momčad iz Clevelanda imala je čak 21 skok više u utakmici i zabila nevjerojatnih 70 koševa iz reketa, što znači da se do koša šetao kako je tko htio.




Netsima je ovaj put nedostajao Kevin Durant, koji je uzeo utakmicu odmora, a napad je u njegovoj odsutnosti predvodio Kyrie Irving s 38 poena, dok je James Harden ostvario “double-double” od 19 koševa i 11 asistencija, no to nije bilo dovoljno da izbjegnu drugi poraz u tri dana nakon četiri uzastopne pobjede.


Posebno je bio zanimljiv i okršaj Atlanta Hawksa i Minnesote Timberwolvesa. U pobjedi Atlante Trae Young je ubacio 43 poena, od čega čak osam trica, a njegov suigrač Clint Capela upisao je svoj prvi “triple-double” u karijeri – i to s blokadama. Capela je završio susret s 13 poena, 19 skokova i čak 10 blokada te tako postao 33. igrač u povijesti lige koji je ostvario “triple-double” s blokadama, prvi nakon Anthonyja Davisa 2018. godine. Osim toga, Capela je postao i tek treći igrač u povijesti Hawksa s 10 blokada te je sada u društvu s Joshom Smithom i legendarnim Dikembeom Mutombom.


Hawksi su sada pobijedili tri utakmice u nizu, dok su Wolvesi četiri puta zaredom poraženi, odnosno 11. put u zadnjih 12 utakmica.


Od hrvatskih igrača igrao je samo Ivica Zubac te ubilježio osam koševa, šest skokova i blokadu u 14 minuta igre. Dario Šarić je i dalje u izolaciji te nije igrao za Sunse, a Luka Šamanić već uobičajeno nije bio u rotaciji Spursa.


Rezultati:


Detroit – Houston 102:103
Indiana – Orlando 120:118 (produžetak)
Charlotte – Chicago 110:123
Cleveland – Brooklyn 125:113
Philadelphia – Boston 122:110
Toronto – Miami 101:81
Minnesota – Atlanta 98:116
San Antonio – Dallas 117:122
LA Clippers – Oklahoma City 120:106
Phoenix – Denver 126:130 (produžetak)
Sacramento – New York 103:94
Milwaukee – Washington (odgođeno)
Portland – Memphis (odgođeno)