ATP NEWPORT

Bublik ipak prejak za Diva sa Šalate: nakon izjednačena prva dva seta Karlović se raspao u trećem i ostao bez četvrtfinala

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Karlović je odigrao jako dobra prva dva seta tijekom kojih nije izgubio svoj servis spasivši obje break-lopte Bublika u trećem gemu prve dionice. Nažalost, u trećem setu više nije bilo mirnoće i svježine i pobjeda je otišla na stranu 37. tenisača svijeta.



NEWPORT Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Newportu nakon što je u dvoboju 2. kola izgubio od prvog nositelja Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 6-7 (5), 6-4, 1-6.


“Div sa Šalate” je odigrao jako dobra prva dva seta tijekom kojih nije izgubio svoj servis spasivši obje break-lopte Bublika u trećem gemu prve dionice. Nažalost, u trećem setu više nije bilo mirnoće i svježine i pobjeda je otišla na stranu 37. tenisača svijeta. Bio je to njihov prvi međusobni susret.


U prvom setu oba tenisača su držala svoj servis pa je odluka pala u trinaestoj igri. Kazahstanac je poveo sa 3-1, Karlović se vratio izjednačivši na 3-3, imao je i 5-5, no 24-godišnji tenisač svijeta je osvojio dva poena u nizu za 7-5.




Karlović je u drugom setu zaigrao još bolje i pri rezultatu 3-3 je načinio break koji se pokazao presudnim. Do kraja je mirno zadržao svoj servis za 6-4 i 1-1 u setovima.


Nažalost, treći set je otišao na Bublikovu stranu. Prvi break je napravio za 3-1, a drugi za 5-1 nakon čega je priči bio kraj.