Izborili promociju

Boćari Marinića maksimalnim učinkom zaključili sezonu, ali nastup u Super ligi je upitan: “Očekujemo podršku”

Zlatko Horvat

PRVACI - Boćari Marinića

PRVACI - Boćari Marinića

Uz ekspresni povratak u elitno društvo, Marinići su igrali i finale Kupa Hrvatske, u kojem su s tijesnih 7:8 poraženi od Zrinjevca. Presudila je jedna boća…



RIJEKA Boćari Marinića stopostotnim su učinkom okončali sezonu, pobjedom na Kukuljanovu natjecanje u Prvoj ligi – sjever okončali su s 18 pobjeda u isto toliko susreta.


Drugoplasirani Vargon zaostao je čak 15 bodova, dok su Funtana i Lučki radnik imali čak 23 boda manje. Uz ekspresni povratak u elitno društvo, Marinići su igrali i finale Kupa Hrvatske, u kojem su s tijesnih 7:8 poraženi od Zrinjevca. Presudila je jedna boća…


– Izborili smo Super ligu, ali nastup je upitan. Puno toga ovisi o sastanku s čelnim ljudima Općine Viškovo zakazanom za ponedjeljak – kaže dopredsjednik kluba Damir Jasić, koji od rujna prošle godine vodi brigu o klubu. Ne krije da su isplivali dugovi stare uprave upravo prema Općini Viškovo.




– Marinići neće moći igrati u elitnom društvu bez financijske injekcije Općine Viškovo. Uvijek smo u vrhu hrvatskog boćanja i zato očekujemo podršku. Zatvorili smo mnoge dugove proteklih mjeseci, ostao je dug prema općini koji se gomilao mjesecima.


Marinići su dobili i reprezentativca, kapetan Luka Kukuljan našao se na popisu igrača koje čekaju brojni nastupi ovoga ljeta. Ako Marinići odustanu od Super lige, izvjesno je da će Kukuljan »dignuti sidro« jer ostali klubovi jedva čekaju da »susjedu krepa krava«.


– Moramo naći zajednički jezik s Općinom Viškovo. U protivnom opcija je zatvaranje kluba. Ako otiđe Luka, mi smo nigdje.


Ponedjeljak je, dakle, »dan D« za boćare Marinića.