Liga nacija

Arnautović stao ispred momčadi nakon poraza i ispadanja Austrije iz elitnog društva: “Nezasluženo smo izgubili”

Portal Novilist.hr

Marko Arnautović/Foto REUTERS

Marko Arnautović/Foto REUTERS

Mogli smo se malo bolje braniti u situacijama u kojima smo primili golove, ali znali smo da takvu momčad ne možemo zaustaviti baš svih 90 minuta - rekao je David Alaba



RIJEKA Hrvatski su nogometaši slavili protiv Austrije 3:1 u posljednjem kolu Lige nacija, čime su Austrijanci s tek četiri osvojena boda pali u niži rang ovog natjecanja.


Modrićev suigrač smatra da njegova momčad nije iskoristila šanse koje je imala.


– Nakon svega ostaje jedan gorak okus jer smo u prvom dijelu napravili ono što je zapravo bio i cilj. Uspjeli smo se vratiti nakon 0:1 i u jednom trenutku imali priliku povesti, ali i postići i treći pogodak. Morali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu.  Da bi dobio ovakvu utakmicu, moraš iskoristiti šanse koje imaš. Mogli smo se malo bolje braniti u situacijama u kojima smo primili golove, ali znali smo da takvu momčad ne možemo zaustaviti baš svih 90 minuta – rekao je David Alaba nakon susreta, a sličnog je mišljenja i izbornik Ralf Rangnick.




– Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu 65 minuta. Imali smo dvije velike šanse pri rezultatu 1:1 i još jednu dobru, gdje smo zapravo trebali povesti. Na kraju vrlo razočaravajući rezultat, samo dva puta nismo pazili na drugu vratnicu – rekao je Rangnick.


Marko Arnautović u Beču je ispisao povijest jer je sa 104 nastupa postao apsolutni rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Austrije.


– Da smo zabili dva pogotka u prvom poluvremenu, sve bi izgledalo sasvim drugačije. Učinkovitost se vjerojatno mora poboljšati, moramo zabijati više golova. Možda se sada kritiziraju napadači i ja ću to naravno prihvatiti. Stojim ispred čitave momčadi i uvijek ću ih braniti. Može se reći da smo nezasluženo izgubili – rekao je nakon susreta Arnautović.