»Stric«

Završeno snimanje debitantskog igranog filma autorskog dvojca Mardešić – Kapac

Ivana Kocijan

Foto: SARA B MORITZ

Foto: SARA B MORITZ

Riječ je o nekonvencionalnom hibridu trilera i drame s elementima apsurdnog humoraSnimanje debitantskog dugometražnog igranog filma »Stric« autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca završeno je u mjestu Zlatar u Zagorju nakon 24 dana snimanja.


Riječ je o nekonvencionalnom hibridu trilera i drame s elementima apsurdnog humora koji nastaje u produkciji kuće Eclectica. Naslovnu ulogu tumači Miki Manojlović, a uz njega u filmu glume Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica. Mardešić i Kapac pored režije potpisuju i scenarij. Film je sniman u Zagrebu i Zlataru. Smješten gotovo potpuno na jednoj lokaciji, »Stric« vješto manevrira između groteske, terora i crnog humora, prikazujući priču koja se čini kao »božićni film u kojem je nešto pošlo gadno po zlu«.


Film snima srpski direktor fotografije s njujorškom adresom Miloš Jaćimović čiji su filmovi »Oaza« te »Varvari« i »Tilva Roš« nagrađivani na najprestižnijim svjetskim festivalima. Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić. Scenografiju potpisuje Ivana Škrabalo, kostime Ana Savić Gecan, a masku Silvija Bradica. Film nastaje u produkciji Eclectice i koprodukciji Sense Production iz Srbije, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije.