Emma Coronel Aispuro

Za ozloglašenog narkobosa se udala s tek osamnaest: Sad će se pojaviti i u emisiji o kartelima

P. N.

FOTO/ emma_coronela, Instagram

FOTO/ emma_coronela, Instagram

Aispuro se za Guzmána udala 2007. godine, točno na svoj osamnaesti rođendanEmma Coronel Aispuro (30) je supruga ozloglašenog narkobosa Joaquína ‘El Chapo’ Guzmána (62), poznatijeg pod nadimkom “El Chapo”. Uskoro bi je mogli gledati u reality TV emisiji naslova “Cartel Crew”, prenosi LADBible. Serija prati rođake članova kartela u periodu kada pokušavaju izgraditi život izvan droge i kriminala. Aispuro će se pojaviti u “nekoliko navrata” u drugoj seriji, a stigla je i najava.


Možemo je vidjeti kako uživa na luksuznoj jahti i čeka dolazak Michaela Blanca, najmlađeg sina “kokainske kume” Griselde Blanco. Prema izjavi za medije, Aispuro će se “otvoriti o svom životu nakon El Chapa” i njezinim “nadolazećim poslovnim planovima”. 


Aispuro se za Guzmána udala 2007. godine, točno na svoj osamnaesti rođendan, a zajedno imaju blizanke stare osam godina. Guzmán je ovog srpnja osuđen na doživotnu kaznu zatvora, za kriminalna djela koja uključuju: krijumčarenje stotina tona kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane u SAD te pranje novca i za sudjelovanje u više krvavih zavjera kao jedan od vođa zloglasnog narko kartela Sinaloa.
Sudski papiri koji su procurili u vrijeme njegova uhićenja, optuživali su ga za silovanje djevojčica od trinaest godina. Prema BBC-iju, njegov je bivši suradnik Alex Cifuentes citiran kako govori da je Guzmán “najmlađe djevojčice zvao vitaminima jer je vjerovao da mu seksualne aktivnosti s njima daju život”.


Cifuentes je tvrdio i da je Guzmán bivšem meksičkom predsjedniku Enrique Peñi Nietu dao 100 milijuna dolara mita te da je Nieto kontaktirao narkobosa nakon što je preuzeo ured 2012. godine, govoreći mu da će lov na njega prestati ako mu da 250 milijuna dolara.


Bivši šef kartela Sinaloa, bio je među najbogatijim osobama na svijetu, a Forbes ga je uvrstio i na listu najimućnijih milijardera za 2009. godinu. No, “El Chapo” je poznat i po bježanju iz zatvora. 2001. godine je pobjegao skrivajući se u kolica s rubljem pa je idućih trinaest godina proveo skrivajući se. Nakon što je uhićen 2014., ponovno je pobjegao godinu dana kasnije kroz tunel iz zatvora Altiplano.


U njegovu je ćeliju prokrijumčaren sat sa GPS-om, a sinovu su kupili posjet na perferiji zatvora. Otamo je iskopan tunel do njegove ćelije, a pobjegao je koristeći prilagođeni motocikl. Publika iščekuje hoće li među “nadolazeće poslovne planove” njegove supruge, u emisijama biti prikazano lansiranje modne linije koju joj je suprug pomogao ostvariti iza rešetki.