Sele u Rijeku i okolicu

Nikita i otkačeni riječki vegetarijanci i vegani u RTL-ovom showu “Večera za 5 – na selu”

Portal Novi list

Foto RTL

Foto RTL

Riječki tjedan bit će doista poseban po mnogočemu, a koliko točno gledatelji će moći vidjeti u novim tjednim epizodamaRTL-ov kulinarski show seli se u Rijeku i okolicu, gdje će petero zanimljivih kandidata pripremati nešto modernija jela. Naime, svi kandidati vode iznimno zdrav i aktivan život te su ili vegani ili vegetarijanci.


Riječki tjedan bit će doista poseban po mnogočemu, a koliko točno gledatelji će moći vidjeti u novim tjednim epizodama na RTL-u.


NIKOLINA IVOŠEVIĆ – NIKITA (50), RIJEKA


Riječku pjevačicu i glumicu Nikitu nije potrebno previše predstavljati s obzirom na to da je ona ‘žarila i palila’ Hrvatskom dance scenom tijekom devedesetih te je poznata po svom raskošnom vokalu.
Glazbom se bavi preko 30 godina, a preko 10 godina je glumila u kazalištu Komedija. Osim što voli pjevanje, ples i glumu, Nikita obožava kuhati pa se zato prijavila u show ‘Večera za 5 na selu’, ali i kako bi promovirala vegansku prehranu.


Osim navedenih zanimanja, Nikita se bavi tarotom i iscjeliteljstvom. Ova zanimljiva i pomalo ekscentrična umjetnica svojim će gostima prirediti nekoliko iznenađenja za večerom.SPOMENKA MARKOVIĆ (66), RIJEKA


Spomenka je umirovljenica koja vodi vrlo aktivan i zdrav život. Obožava duge šetnje, a ponekad čak voli hodati bosa po prirodi te voli plesati. Kroz život je vodi optimizam, a duhovnost joj je iznimno važna, baš kao i zdrava prehrana.


Spomenka promovira koncept sirove hrane, a na njezinom se dnevnom jelovniku nalazi isključivo svježe voće, povrće i orašasti plodovi pa će na tome biti fokus i na njezinoj ‘Večeri za 5 na selu’. Ne preferira termički obrađenu hranu, ali probat će sve što joj ostali natjecatelji riječkog tjedna serviraju na tanjuru.MIRJAM LAZZARICH (19), RIJEKA


Mirjam je najmlađa natjecateljica u riječkom tjednu ‘Večere za 5 na selu’, no to ne znači da ima najmanje iskustva u kuhinji. Naime, ova devetnaestogodišnjakinja po struci je kuharica pa je to čini velikom konkurencijom.


Mirjam obožava eksperimentirati s jelima i novim receptima te ne voli primiti kritike na račun njezinih specijaliteta. Kad ne kuha Mirjam se opušta uz prakticiranje joge, meditaciju ili ples, a jako joj dobro ide crtanje i slikanje portreta i krajolika.


U RTL-ov kulinarski show se prijavila kako bi upoznala nove ljude, zabavila se, ali i promovirala zdravu prehranu te vegetarijansku kuhinju.ŽELJKO ĐORĐEVIĆ (39), RIJEKA


Željko bi se mogao nazvati i nekom vrstom modernog gurua koji se vodi motom – u zdravom tijelu je i zdrav duh. On je fizioterapeut, kiropraktičar, instruktor joge i duhovni iscjelitelj, a zdrava prehrana i vođenje aktivnog i zdravog načina života smatra prioritetom.


Za sebe kaže da je „pravi lav u horoskopu“ jer voli biti u pravu. U show se prijavio kako bi široj publici prezentirao svoj način života te informirao gledatelje o važnostima zdravog duha i zdravog tijela.IRENA SOFTIĆ (50), RIJEKA


Irena se bavi iznajmljivanjem apartmana, a uz to se bavi uređenjem interijera te zna popraviti gotovo svaki kvar u kući ili stanu. Obožava djecu i životinje te, kao i većina natjecatelja u ovom tjednu, puno pažnje posvećuje zdravoj prehrani i zdravom načinu života.


Irena je također vegetarijanka pa će se ovotjedna ekipa vrlo brzo sprijateljiti jer imaju puno zajedničkih interesa. U ‘Večeru za 5 na selu’ se prijavila iz vrlo jednostavnog razloga – da iskusi nešto novo, upozna nove ljude i da se dobro zabavi!