Adaptacija

Bili smo na pretpremijeri The Last of Us, serije temeljene na hit videoigri Naughty Doga

Marija Pajtak

Foto Samir Cerić Kovačević

Foto Samir Cerić Kovačević

Apokaliptično putovanje Joela i Ellie počinje na HBO Maxu ovog ponedjeljkaOdržana je pretpremijera prve epizode serije The Last of Us, adaptacije popularne istoimene franšize PlayStation videoigara studija Naughty Dog.


Apokaliptično putovanje Joela i Ellie počinje na HBO Maxu ovog ponedjeljka, kada prva epizoda dugoočekivane serije stiže na tu streaming platformu.


Dvije glavne zvijezde serije su Pedro Pascal kao Joel, kojeg znamo kao glavnog lika iz serije The Mandalorian te Bella Ramsey u ulozi Ellie, koja nam je u sjećanju ostala kao Lyanne Mormont iz Igra prijestolja.
Radnja serije smještena je u apokaliptičnu 2023., 20 godina nakon što je modernom civilizacijom zavladala zastrašujuće uvjerljiva gljivična infekcija mozga i transformirala većinu svjetske populacije u nasilne kanibale.


Foto Samir Cerić Kovačević


Joel je angažiran prokrijumčariti 14-godišnju djevojčicu Ellie iz represivne karantene. Ono što počinje kao mali posao za njega, ubrzo postaje izazov, jer oboje moraju preživjeti prepreke koje ih čekaju diljem razorene Amerike i ovisiti jedno o drugome kako bi preživjeli.


Žanrovski je više triler nego horor, s puno intenzivnih trenutaka. Zaraženi se ne pojavljuju često – Joel i Ellie češće se suočavaju s preživjelim ljudima nego s čudovištima – ali navikli su na akciju kada se pojave.


Očekuje se da će serija uvelike slijediti zaplet iz videoigre, što je potvrdio i tvorac priče Neil Druckmann, koji je scenarist i izvršni producent uz Craiga Mazina iz nagrađivanog Chernobyla.


Za razliku od mnogih produkcija temeljenih na videoigrama, The Last of Us ima i kreativni doprinos developera koji će se ovog puta naći iza kamera.


U jednom od intervjua uoči premijere, redatelj serije Kantemir Balagov, koji je radio na pilot epizodi, priznao je od kolike mu je važnosti bilo raditi na The Last of Usu, budući da igre temeljene na serijama “imaju posebno mjesto u mom srcu”.