Netflixova uspješnica

Stigla i službena potvrda: Squid Game dobiva drugu sezonu

Sanda Milinković

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Serija nije bila med i mlijeko, a jedini med koji smo vidjeli bio je onaj kada su natjecatelji morali rezbariti oblike od tankog pčelinjeg saća.Korejska distopijska serija Squid Game postala je Netflixova uspješnica, a brojni obožavatelji nakon kraja serije, imali su samo jedno pitanje: “Kad stiže druga sezona?”


Prisjetimo se, riječ je o seriji koja prati stotine igrača koji su prihvatili neobičnu pozivnicu da za nevjerojatnu novčanu nagradu, sudjeluju u dječjim igrama. Iako temeljene na dječjim igrama, igre nisu bile med i mlijeko, a jedini med koji smo vidjeli bio je onaj kada su natjecatelji morali rezbariti oblike od tankog pčelinjeg saća.


Seriju je gledala brojka od zavidnih 142 milijuna kućanstava, a prema pisanju Bloomberga ušla je i među 10 najboljih na streaming-listama u 94 zemlje svijeta. Procjenjuje se  da je Netflixu osigurala zaradu od 900 milijuna dolara.
Nećemo vam otkrivati detalje za slučaj da niste gledali, ali redatelj Hwang Dong-hyuk za AP je potvrdio, stiže nova sezona. Detalje o radnji niti datumu izlaska još nemamo, ali prema izjavi redatelja: “Obećat ću vam ovo. Gi-hun će se vratiti. On će učiniti nešto za svijet”, čini se da nas čeka nova napeta sezona.