Amazon

Snimanje Gospodara prstenova seli s Novog Zelanda. Njihova vlada je razočarana

Hina

Hobbiton, Foto: REUTERS

Hobbiton, Foto: REUTERS

Prva sezona će biti dostupna u 240 zemalja, a epizode će izlaziti jednom tjedno.  Amazon je u petak priopćio da će se druga sezona njegove televizijske serije ”Gospodar prstenova”, vrijedne više milijuna dolara, snimati u Ujedinjenom Kraljevstvu čime će se ”Međuzemlje” (Middle Earth) prvi put preseliti s Novog Zelanda.


Slikovite planine, livade i šume Novog Zelanda postale su poznate kao kulisa filmskih trilogija Gospodara prstenova i Hobita koje je snimio dobitnik Oscara Peter Jackson. 


Amazonova serija o epskoj fantaziji, vrijedna više milijuna dolara, trenutno se snima na Novom Zelandu, no druga sezona će biti snimljena u Britaniji, priopćio je Amazon.
”Preseljenje s Novog Zelanda u Britaniju u skladu je sa strategijom studija o proširenju produkcijskog prostora i o ulaganju u prostor diljem UK-a te je Britanija za mnoge Amazonove filmove i serije već postala dom”, javljaju iz Amazona.


Vlada Novog Zelanda je razočarana tom odlukom.


Televizijska verzija Gospodara prstenova trebala bi izaći u rujnu 2022. godine, objavio je Amazon ranije ovog mjeseca. Očekuje se da će serija imati pet sezona, što ju čini jednom od najskupljih TV serija u povijesti.


Prva sezona će biti dostupna u 240 zemalja, a epizode će izlaziti jednom tjedno.


Radnja će se odvijati tisućama godina prije događaja o kojima je književnik J.R.R. Tolkien pisao u svojim knjigama Hobit i Gospodar prstenova, a već smo vidjeli i prvu fotografiju seta.


___


Objavljena prva fotka sa seta nove serije Gospodar prstenova. Svaka epizoda košta oko 43 milijuna funti