Claudia Beni

Bila je najveća hrvatska teen zvijezda devedesetih, a danas je otkrila svoju drugu ljubav

Portal Novi list

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Tko se ne sjeća Claudie Beni, velike tinejdžerske zvijezde koja je u devedesetima žarila i palila estradom, kao članica grupe Teens?Glumac Fabijan Pavao Medvešek oduševio je izvedbom pjesme “Više nisam tvoja” u showu Tvoje lice zvuči poznato, gdje je nastupio kao Claudia Beni. Tko se ne sjeća velike tinejdžerske zvijezde koja je u devedesetima žarila i palila estradom, kao članica grupe Teens?


Godine 2003. Hrvatsku je predstavljala na Eurosongu, ali nakon hita “Više nisam tvoja” povukla se sa scene i posvetila privatnom životu.


Danas je majka dviju blizanki, a mikrofon je zamijenila svojom drugom ljubavi – kavom. Preciznije,  svoju pjevačku svakodnevicu zamijenila je kafićem i trgovinom aparatima za kavu u Matuljima.


Zadovoljna životom
Prije godinu dana u razgovoru za naš list poručila je da je zadovoljna svojim životom i svime što ima: obitelji, suprugom i dvjema kćerkicama, blizankama Chiarom i Noemi.


Trgovinu s kavom naslijedila je od tate Claudia, a vodi ju uz brata Sandra.


“Čak i onda kad nije jednostavno, jer obaveza je puno, ali na kraju se sve stigne zahvaljujući baka-servisu i trudu. Dogodi se da ponekad usred noći peglam, pripremam ručak ili radim nešto treće što se mora obaviti, a tijekom dana nije bilo vremena za to, rekla je Claudia 2019. godine, koju je majčinstvo i brak umnogome usrećilo.


Naime, Claudia je u fokus javnosti došla još kao djevojka, članica grupe »Teens« te pobjednica Dore 2003. i od tada ima novi život.“Imam novi život i to u doslovnom smislu. Bavim se svojom obitelji i kavom i svakim danom učim nešto novo o tom, mnogima važnom, napitku, a redovito pohađam i edukacije. Budući da sam posao preuzela od tate koji se ovim poslom bavi punih 30 godina, čini mi se da sam u ovome oduvijek.


Dakle, riječ je o obiteljskom biznisu, no iako nisam sama u tome i unatoč tome to je posao uhodan, nije uvijek jednostavno: ima trzavica, ali volimo se, svađamo se, ljubimo se… Onako pravo po sicilijanski kazala Claudia kroz smijeh i dodala:


“No dobro funkcioniramo. Nakon glazbe, kava mi je druga ljubav u životu”.


Chiara i Noemi njen cijeli svijet


A dobru kavu treba znati skuhati.


“Da, to je doista svojevrsna umjetnost i znanost. Ne šalim se, doista je u pitanju prava filozofija i uvijek ima nešto novo za naučiti”, kaže naša sugovornica koja to redovito čini.


Ponosnoj majci Chiara i Noemi su njezin cijeli svijet.“Oduvijek sam željela djecu, čak i kad sam bila jako mlada, tako da me moje blizanke iznimno usrećuju, premda nije uvijek lako s njima jer su temperamentne, a o tome mnogo znaju i moj tata i mama kao i suprugovi roditelji koji se izmjenjuju pri čuvanju unučica.


Baka-servis je zakon. Ne razmišljam o povratku u glazbene vode. To je dio mog prošlog života kojeg ne bih mijenjala ni za što na svijetu, ali sada sam posvećena obitelji. Naravno, nije uvijek jednostavno uskladiti obiteljske i poslovne obaveze, no srećom, imamo none čuvalice – Dalidu i Lidiju – koje uskaču kad god zatreba.


Gledam da što više vremena provedem sa svojim slatkicama. Kad odradim smjenu u dućanu, odem po njih u jaslice i odvedem ih na igralište. Za vikend smo obavezno svi zajedno”, govori nam Claudia.


Stalno pjevaju i plešu


S obzirom na glazbeni dar pristan u obitelji Beni, logično je bilo pitati pokazuju ju li blizanke zanimanje za glazbu.


“Da, vrlo su muzikalne, odmalena. Tete u jaslicama su mi rekle da vole pjevati, a obožavaju Erosa. Kod kuće stalno pjevamo i plešemo. Znaju moje pjesme, a ponekad im i tete u jaslicama puštaju moje pjesme, pa svi zajedno pjevaju i plešu, tako da zna biti vrlo zabavno, govori nam Claudia koja ne bi imala ništa protiv da djevojčice jednom dana krenu njezinim, glazbenim stopama.“Zašto ne?! Talenta imaju. Ja sam sve to prošla, i bilo mi je lijepo, i mogla bih im biti dobra podrška, znati ih usmjeriti, ali i zaštiti od nekih opasnosti karakterističnih za glazbene vode”, kaže bivša pjevačica otkrivši nam i jednu »crticu« iz života sa svojim kćerkama.


“Bile smo na plaži, a nam mom je ručniku Marilyn Monroe. Chiara mi je rekla: »To si ti mama, kad si imala kosu va repe i tancala!«. Bila joj je to asocijacija na mene kad sam plesala na Dori. Dobro smo se nasmijali, priča nam Claudia koju smo na kraju pitali i za njezinu ljubav prema kuhanju.


Hrana i temperamentna narav


“Kao i u glazbi, ispijanju kave, tako i u kuhinji, svatko ima svoj stil. Suprug mi uvijek kaže da je najbolji moj bolonese umak. Ne znam točno u čemu je »caka«, možda u začinima koje jako volim, a najčešće koristim origano, majčinu dušicu, čili… Volim se igrati s njima, a inače volim sve vrste kuhinje i raznolike recepte i novitete”, govori nam Claudia, a njezin otac dodaje da dobro radi i temeljce.“Kad sam tek počinjala, kuhanje mi je bila znanstvena fantastika. Često sam za savjete pitala mamu, ali ponajviše tatu koji izvrsno kuha. Znala sam ga zvati na telefon i pitati koliko kapule da stavim, koliko začina… Volim eksperimentirati kad kuham.


Zbog djece hranu ne začinim previše, ali sebi uvijek dodam malo peperončina ili čilija jer volim pikantna jela”, zaključuje Claudia koja i hranom izražava svoju temperamentnu narav.