Reizdanje

Znameniti album Pipsa “Fred Astaire” po prvi put na (dvostrukom) vinilu

T.I.

Album “Fred Astaire” donosi redom klasike poput “Supermama", “Ljeto ‘85”, "Nogomet", "Plači", "Sex u školi", "Discofriend", "Dođi vilo” ili "Na putu prema dole", od kojih neke svakako možemo uvrstiti u najprepoznatljivije pjesme bendaJedan od najboljih albuma hrvatske diskografije 90-ih godina „Fred Astaire“ grupe PipsChips&Videoclips izašao je 1997. godine u vrijeme dominacije CD-a i nikad nije ugledao svjetlo dana na vinilu. Sad se ta „nepravda“ ispravlja, treći album Pipsa se vraća na police trgovina u vidu dvostrukog LP-a 20. listopada.


Već od ovog petka, 8. listopada, moguće su prednarudžbe na web stranici benda, na Dirty Old Shop webu ili na [email protected], po cijeni od 210 kuna. Naklada je ograničena na 500 komada.


Promocija ploče i ekskluzivna pretprodaja zakazana je za utorak, 19. listopada, u zagrebačkom Dirty Old Shopu u 18:00 sati.
Bez sumnje, riječ je o jednom od najznačajnijih albuma domaće rock glazbe posljednjih tri desetljeća koji je predstavio moderna produkciju, agresivnu svirku, čisti jezik ulice i političku angažiranost. Album “Fred Astaire” donosi redom klasike poput “Supermama”, “Ljeto ‘85”, “Nogomet”, “Plači”, “Sex u školi”, “Discofriend”, “Dođi vilo” ili “Na putu prema dole”, od kojih neke svakako možemo uvrstiti u najprepoznatljivije pjesme benda.


“Fred Astaire“ je sniman u svibnju i lipnju 1997. u Ičićima i CBS studiju u Zagrebu, miksan u ljubljanskom „Tivoliju“, a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken. Tadašnje koncertne promocije albuma bend je odsvirao u kazalištu Gavella i Domu sportova, a nastupi su prozvani vrhuncem karijere benda i njihovim kreativnim trijumfom.


Generacijski spomenik zaslužio je lovorike publike i kritike, a nagrađen je i Porinom. Pipsi su pokupili nagrade u kategoriji Album godine, kao i u onoj za najbolju vokalnu suradnju, za pjesmu “Plači” na kojoj gostuje Darko Rundek.