Povratak "davitelja"

The Stranglers novim singlom odaju počast svom članu preminulom od korona virusa

T.I.

Pjesma„If You Should See Dave…“ je posveta Dave Greenfieldu, čovjeku koji je kroz 45 godina sa Stranglersima svojim klavijaturama učinio nezaboravnima neke od najboljih njihovih melodija kao što su „Golden Brown“ „Always The Sun“, „Sin Deep“, „Midnight Summer Dream“The Stranglers, jedan od najdugovječnijih i s 23 singla u Top 40 britanske top liste vjerojatno najuspješniji bend proizašao iz otočke punk scene, vraćaju se novim albumom.


Jučer su objavili i prvi singl čije stvaranje je imalo prilično turoban povod. Pjesma se, naime, zove „If You Should See Dave…“ i direktna je posveta Dave Greenfieldu, čovjeku koji se Stranglersima pridružio u prvoj godini njihovog postojanja i nakon toga 45 godina svojim klavijaturama činio nezaboravnima neke od najboljih njihovih melodija kao što su „Golden Brown“ „Always The Sun“, „Sin Deep“, „Midnight Summer Dream“


Greenfield je umro prošle godine od posljedica zaraze korona virusom, nakon što je većina budućeg albuma „Dark Matters“ snimljena. Od 11 pjesama koje će se na njemu naći, Greenfield je sudjelovao u snimanju njih 8.
Osnivač benda, basist i vodeći vokal J.J. Burnell povodom izlaska pjesme u javnost je pustio priopćenje u kojem biranim riječima govori o „prvoborcu“ Stranglersa.


„Prije godinu dana, 3. svibnja, preminuo je moj veliki prijatelj i kolega s 45 godina staža u bendu Dave Greenfield, još jedna žrtva pandemije. Već smo većinu albuma snimili s njim i tijekom kasnijeg lockdowna jedina želja nam je bila dovršiti ga kao dostojnu počast njegovom životu i radu. Smatram da je ovo jedno od naših najboljih snimki“ – zapisao je J.J. Burnell.


Album „Dark Matters“, 18. studijski u karijeri i prvi nakon „Giants“ iz 2012. godine, izlazi 10. rujna.