HULU TV

Stigao prvi trailer šestodjelne TV serije o Sex Pistolsima u režiji slavnog Dannyja Boylea

T.I.

Foto: FX

Foto: FX

Kad znamo da iza serije stoji jedan od najboljih britanskih redatelja posljednjih 30 godina Danny Boyle (Trainspotting, Beach, 127 Hours, 28 Days Later, Slumdog Millionare…), seriju zaista treba očekivati s nestrpljenjemIako je bivši pjevač Johnny Rotten to i sudski pokušao spriječiti,  serija Tv kuće FX pod imenom “Pistol” koja kroz prizmu gitarista Stevea Jonesa priča priču o vremenu kad su Sex Pistols provodili glazbenu punk revoluciju dolazi na male ekrane. Dapače, Rottenu sud prošlo ljeto, kad je serija već bila u produkciji, nije dala ni za pravo da spriječi korištenje originalne glazbe u seriji, pa se može očekivati autentična poslastica za sve nostalgične suvremenike Pistolsa, kao i nove generacije mladih koje su se zakačile za punk glazbu i estetiku.


Kad znamo da iza serije stoji jedan od najboljih britanskih redatelja posljednjih 30 godina Danny Boyle (Trainspotting, Beach, 127 Hours, 28 Days Later, Slumdog Millionare…), seriju koja će se početi prikazivati na Hulu streaming platformi 31. svibnja, zaista treba očekivati s nestrpljenjem.


Naznake kako će to izgledati dočekali smo s jučer objavljenim prvim „teaserom“ gdje vidimo da su uglavnom nepoznati glumci vrlo slični originalnim članovima benda i autori su očito odlučili ne praviti puku rock seriju, nego u prvi plan staviti složeni društveno-politički trenutak britanske monarhije koji je i izrodio punk kao vrstu bunta i otpora.
Serija se temelji na memoarima „Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol“, gitarista Stevea Jonesa objavljenih 2017. godine. Scenarij je po memoarima napisao Craig Pearce, dugogodišnji suradnik Baza Luhrmana i ko-scenarist njegovih filmskih hitova „Strictly Ballroom“, „Mouline Rouge!“, „Romeo + Juliet“ i „The Great Gatsby“.


„Pistol“ će se prema najavama s Hulua 31. svibnja moći gledati u „binge watching“ maniri, svih šest epizoda bit će dostupno odjednom.