Pandemijsko izdanje održano pored Šibenika

Seasplash opravdao svoj status i misiju: Poseban izazov je bio 150 metara dugačak slackline

Ivana Kocijan

Inner Terrestrials, Foto: IVAN BUVINIĆ

Inner Terrestrials, Foto: IVAN BUVINIĆ

Uz nastupe domaćih te regionalnih bass izvođača, nadnaravno je iskustvo bio nastup britanskog punk-dub tria Inner TerrestrialsČetiri dana trećeg tjedna mjeseca srpnja zasigurno će dugo pamtiti svi oni koji su uživali u devetnaestom izdanju Seasplash Festivala. Vremenski odmak nesumnjivo će ublažiti sve organizacijske izazove i neizvjesnosti koje je donijela postojeća situacija prouzročena pandemijom.


No kako god bilo, opušteno raspoloženje u ugodnom mediteranskom ambijentu festivalske lokacije Martinske u Šibeniku, začinjeno sjajnim izvedbama i brojnim zanimljivim festivalskim sadržajima, još su jednom u punom obimu opravdali status i misiju Seasplasha, od kojih se ne odstupa ni kada su organizacijski izazovi »nemogući«.S dvjema noćnima i jednom dnevnom pozornicom ovogodišnje je izdanje donijelo detaljan presjek aktualne i aktivne domaće te regionalne bass scene uz nadnaravno iskustvo nastupa glavnih gostiju, britanskog punk-dub tria Inner Terrestrials.

»Posebno veseli činjenica da je formacija živog benda bila snažno prisutna ove godine i da je iznjedrila fenomenalne izvedbe mnogočlanih sastava kao što su One Dread, Brain Holidays, Alejuandro Buendija i Sinovi te Plesač sporog stepa. Sjajne nastupe priuštile su nam i dualne kombinacije Kali Fat Dub te Anja G & Dr.Obi«, poručili su organizatori.Uz vrhunski glazbeni program, festival je od ranog jutra disao punim plućima, plesao i zračio kreativnošću kroz nekoliko radionica, a poseban adrenalinski izazov predstavljao je 150 metara dugačak slackline preko kojeg su oni najodvažniji prelazili s jedne strane uvale na drugu.»Spomenimo još i to da se festivalu pristupalo, kako je i najavljeno, uz valjane COVID-potvrde ili negativan antigenski test napravljen na ulazu. Hoće li nas takav režim čekati i iduće godine kada Seasplash slavi svoj 20. rođendan, teško je prognozirati, ali zato nema dvojbe oko termina održavanja, a to je od 14. do 17. srpnja 2022. godine«, zaključili su organizatori.