URK i Distune

Open-air Swamp Up Rijeka! za lijep glazbeni oproštaj od ljeta

Ervin Pavleković

FOTO RONI BRMALJ

FOTO RONI BRMALJ

Izložbu „Močvara: opaki i naopaki dizajn“ moguće je, osim na dan koncerta, pogledati od 14. do 17. rujna od 11 do 21 sat u ExportdrvuVečeras u 20 sati ispred zgrade Exportdrva svirkom riječkog benda Flip Flop Fatality započeo je alternativni koncert na otvorenom Swamp Up Rijeka! kojim će se predstaviti renomirani domaći alternativni bendovi – uz riječki bend Flip Flop Fatality koji je otvorio koncert, nastupit će zagrebački ABOP i Lovely Quinces te pulsko-zagrebački bend nemanja.


Osim koncerta koji donosi zvukove noise rocka, psihodelije, funka i elektronike, program uključuje i izložbu „Močvara: opaki i naopaki dizajn“ koju čine plakati nekolicine autora tematski vezani uz poznati zagrebački klub Močvara koji jedinstvenošću i prepoznatljivošću oblikovanja vizualnog materijala, kojim se promovira klub i programi koji se odvijaju u tome klubu, godinama gradi svoju prepoznatljivost.


Foto galerija: Swamp Up Rijeka! Foto: Roni Brmalj


Program je nastao u sklopu EPK Rijeka 2020 s ciljem obogaćivanja kulturne ponude grada Rijeke u godini kada ona nosi titulu Europska prijestolnica kulture.
Swamp Up Rijeka! održava se u organizaciji zagrebačkog Udruženja za razvoj kulture “URK”/klub Močvara i riječkog Distune promotiona u okviru službenog, kulturnog i umjetničkog, programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Za vizualni identitet zaslužan je studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba.


Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze COVID-19 virusom – pojačana osobna higijena, fizička udaljenost te nošenje zaštitnih maski. Na ulazu se mjeri temperatura i provjeravaju se podaci dani za ulaznice.


Zadnji bend zasvirat će u 22:50 sati, a za sve one koji u zadnji trenutak odluče otići na koncert, ulaznica je 50 kuna, na sam dan događanja.


Izložbu „Močvara: opaki i naopaki dizajn“ moguće je, osim na dan koncerta, pogledati od 14. do 17. rujna od 11 do 21 sat u Exportdrvu.