Obrada Toma Waitsa

Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla najavljuju prvi album singlom “Muda i jaja”

T.I.

I spot je otvoren hommage Tomu Waitsu, ponovno na svjetskoj razini, no tome se ni ne treba čuditi s obzirom da je Peđi Gvozdiću kazalište profesionalni životni izbor kao glumcu i redatelju kazališnih predstavaDeset godina od osnutka i pet godina od EP-a „Stado“, karlovački hard rock bend Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla napokon je zgotovio i prvi album.


Nakon singla „Pusti me da sanjam“ popraćenim visokoprofesionalnim spotom objavljenim sredinom prošle godine, danas je žestoki trojac na Facebook stranici objavio da je vani novi singl „Muda i jaja“. Tema je uobičajena za Opake jahače, u svom društvenom angažmanu lirski izravno i beskompromisno ocrtavaju (turobnu) hrvatsku stvarnost.


Sama melodija prilični je odmak od uobičajenog izričaja, riječ je o obradi pjesme „Jesus Gonna Be Here“ Toma Waitsa s albuma „Bone Machine“. Na originalno „prljavi“ i iščašeni blues bend je dodao malo gasa, odvrnuo gitare i dodao žestoke rifove. Ovako začinjena, s glasom Peđe Gvozdića na tragu „rašpe“ od glasa neponovljivog Waitsa, „Muda i jaja“ su sjajan crossover i vrlo dojmljiva obrada zahtjevnog predloška.
I spot je otvoren hommage Tomu Waitsu, ponovno na svjetskoj razini, no tome se ni ne treba čuditi s obzirom da je Peđi Gvozdiću kazalište profesionalni životni izbor kao glumcu i redatelju kazališnih predstava.


U videospotu uz članove benda Marina Mihelića, Gorana Glavača i Peđu Gvozdića, u ulozi Big Bossa pojavljuje se poznati karlovački break dancer Petar Bijelić.


Prvi album Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla pod nazivom „5 do 12“ bi svjetlo dana trebao ugledati 1. travnja zna diskografskoj etiketi Spona. Valjda nije prvoaprilska šala.