YANA BRANI UKRAJINU

Nova pjesma kolektiva Mrave brojim nastala u stanju šoka i bijesa zbog vlastite nemoći

Katarina Bošnjak

Foto: DORA KLASIĆ

Foto: DORA KLASIĆ

Yana je obična, jednostavna, draga djevojka čiji je život upravo trebao početi, biti ispunjen izazovima, uspjesima, malim životnim radostima. Nečijom tuđom voljom pretvoren je u užas, poručuje bendNakon što su objavili zapažen prvijenac »Zemlja Kamenog Bizona« s kojega je izašlo čak pet odličnih singlova, ušli u finale nagrade »Milan Mladenović« 2020. i osvojili Ri Rock Kipić za najboljeg izvođača 2021. godine, članovi autentičnog riječkog benda Mrave brojim u novoj postavi i vlastitoj režiji danas iznenadno objavljuju novi singl »Yana brani Ukrajinu«.


Užasnuti aktualnim događajima, članovi benda djelovali su jedino kako znaju – glazbom, a kako je protagonistica pjesme žena, odlučili su je objaviti upravo danas, na Međunarodni dan žena.


– Pjesma »Yana brani Ukrajinu« je nastala gotovo u trenutku. U stanju šoka i bijesa zbog vlastite nemoći. Izletjela je iz nas kao iz katapulta na jednoj jedinoj probi. Zar je moguće da se to opet događa? Yana je sasvim obična, jednostavna i draga djevojka, čiji je život upravo trebao početi, biti ispunjen izazovima, uspjesima, malim životnim radostima.
mrave_brojim


Nečijom tuđom voljom pretvoren je u užas, bol, gubitak, oštećen zauvijek i to samo zato što su se besmisleni carevi s malim spolovilima odlučili igrati odraslih muškaraca. Te su junačine u tenkovima poslale zbunjenu i preplašenu djecu u još jedan rat i nepovratno u jednom trenutku uništile milijune ljudskih života, a sve pred prepunim gledalištem čovječanstva koje hini zainteresiranost – kazali su članovi benda o svojoj novoj pjesmi.


Pjesmu »Yana brani Ukrajinu« potpisuje cijeli bend, a snimljena je u studiju GIS pod budnim uhom Mateja Zeca. Singl će od danas biti dostupan za besplatni download na platformi bandcamp, uskoro i na ostalim streaming servisima, a lyric video možete pogledati na njihovom Youtube kanalu.