Festival Femme nouvelle

Krema hrvatskog ženskog kantautorstva uživo na jednom mjestu u dva dana u Laubi

P. N.

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle i kompilacije je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnjuFestival ženskog kantautorstva Femme nouvelle dobiva svoje drugo izdanje. U zagrebačkoj Laubi 25. i 26. lipnja nastupiti će sedam iznimnih kantautorica čije su se pjesme našle na kompilaciji Femme nouvelle vol.2.


U petak 25. lipnja nastupaju Billie Joan, Barbara Munjas, Nina Bajsić i Rakete – predvođene jedinstvenom Ivanom Starčević.


U subotu 26. lipnja na stage u dvorište Laube dolaze Nika Turković, Ida Prester i pocket palma.
Ulaz na festival je besplatan, a program se održava u sklopu sajma knjiga „Knjiga za na more”.


Glavni zadatak platforme Femme nouvelle i kompilacije je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju.


“Drago mi je što sam dio ovog projekta jer je zaista lijepo imati mjesto gdje se na jednoj visokoj razini može prezentirati ono što radimo” – izjavila je Ivana Starčević i najavila novi singl koji stiže nekoliko dana prije festivala.


Oduševljenje sudjelovanjem na projektu ne skriva ni Ida Prester čiji je singl “Luda”, objavljen kao dio kompilacije, osvojio eter i srca publike.


“Ženska autorska scena stvarno buja u Hrvatskoj, oduševljena sam curkama koje su predstavljene na ovoj kompilaciji. Koja muzika, koje ideje.. kompliment je biti tu, drago mi je da su me izabrali. Glazbenice-autorice sebe ne doživljavaju kao konkurenciju, već smo si sve podrška, surađujemo jedna s drugom, gostujemo na izdanjima, promoviramo se.” – rekla je Ida.


Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.