Retrovizor

Fran Vasilić je s Krka, ima 21 godinu i novo je ime na glazbenoj sceni: Izdao je i prvi album

S.M.

Foto: Press

Foto: Press

Svoj glazbeni stil opisuje kao bedroompop/indie, a kao glazbene utjecaje izdvaja The Strokes, Rex Orange County, Djo, Her’s i JojiNovo ime na glazbenoj sceni mladi je i talentirani Fran Vasilić čiji album prvijenac „Retrovizor“ osvaja na prvo slušanje. Jedan „pogled“ u „Retrovizor“ očarat će vas neodoljivim synth melodijama i osebujnim vokalom Vasilića.


Vasilić je rad na albumu započeo prošle godine nakon gubitka bliske osobe kojoj je posvetio pjesmu „Twenty Twenties“. Sljedeće mjesece proveo je usavršavajući tekst i melodije, a nakon početka pandemije koronavirusa vrijeme izolacije iskoristio je za pisanje ostatka albuma.


fran_vasilic

Foto: Press


„Činjenica da se lockdown produžio ipak nije bila tako loša jer sam mogao nastaviti pisati, pa su nastale ‘Japanese Pancakes’  i ‘Oh No’. Kako se u obje osvrćem na svoja prošla iskustva, odlučio sam da će naslov albuma biti ‘Retrovizor’.“, ispričao je Fran.


Foto: Press
Svoj glazbeni stil opisuje kao bedroompop/indie, a kao glazbene utjecaje izdvaja The Strokes, Rex Orange County, Djo, Her’s i Joji, a od domaćih Valentina Boškovića. Dok ne stvara glazbu, ovaj svestrani dvadesetjednogodišnjak s Krka pohađa studij politologije u Amsterdamu.


Album „Retrovizor“ objavljen je na svim digitalnim servisima i osvojit će vas na prvo slušanje nakon kojeg odmah postaje jasno zašto je Fran Vasilić ime o kojem ćemo još puno toga čuti u budućnosti.