Rasplesana ljetna večer

FOTO Riječki Crooks & Straights sinoć u The Beertiji živahnim melodijama razgalili publiku

Marko Dobrecović

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Osim sjaja rasvjete i zvijezdi vedrog neba, sjajna su bila i raspoloženja posjetiteljaSinoć je u trsatskom The Beertija klubu održan koncert country grupe Crooks & Straights. Riječki glazbenici već više od dvadeset godina djeluju na europskoj country sceni.


Postavu grupe čine vokalstica Nikolina Tomljanović, bubnjar Luciano Bradičić, gitarist i vokalist Robert Bradičić, violinist i vokalist Jure Celić, klavijaturist i vokalist Damir Matković te basist i vokalist Mladen Srića.


Crooks & Straights su svoj sinoćnji koncert otvorili pjesmom I’ve been traveling, a kroz rasplesanu ljetnu večer na stražnjoj terasi Beertije svirale su se i Daddy laid the blues on me, I wanna be your cowboy sweetheart, Oh Georgia, I’m going on, Never ending song of love i mnoge druge country i blues obrade Crooks & Straightsa.
Živahne melodije i spretni potezi glazbenika razgalile su i razveselile trsatsku publiku svih generacija. Osim sjaja rasvjete i zvijezdi vedrog neba, sjajna su bila i raspoloženja posjetitelja koji su na trenutak zaboravili svoje brige i prepustili se izvedbama raspjevane šestorke.


Foto galerija: Riječki Crooks & Straights sinoć u The Beertiji Foto: Ana Križanec


Grupa Crooks & Straights diskografski je debitirala 2002. godine i to na međunarodnoj sceni sudjelovavši na CD-u “International country music sampler”, u izdanju neovisne diskografske kuće “Comstock Records” iz Arizone.  Nakon toga, za hrvatsko tržište objavljuju albume “So little left to say” te “Just one thing.” Treći album country grupe Crooks & Straights pod naslovom “ Way out of town” objavljen je u lipnju 2015. kao neovisno izdanje.


Svoj najveći uspjeh postigli su na 23. europskom natjecanju country glazbe “Picnic country – Europa Contest” održanom u poljskom Magrowu na kojem su proglašeni najboljim europskim country sastavom za sezonu 2004./05.