»Velika Praska«

Brački astronaut Valentino Bošković ima novi nosač zvuka s dosad neobjavljenim singlom

Ivana Kocijan

Predstavio je treći album pod nazivom »Velika Praska« i nove zapise sa svoje svemirske odiseje.Prvi brački astronaut iz 17. stoljeća, Valentino Bošković, predstavio je treći album pod nazivom »Velika Praska« i nove zapise sa svoje svemirske odiseje.


Nakon začudnih, ali hvaljenih izdanja »VSSR-a« i »Marsovske Listine« te kompilacije »Vodič kroz galaksiju za redikule«, stiže album »Velika Praska« koji je sniman od 2018. do danas, u dvije različite kuće uz dvije različite rijeke, Mrežnicu i Kupu. Sve su snimili i smislili Branko Dragičević i Josip Radić, uz suradnju sa Sašom Antićem i TBF-om na pjesmi »Adio Trafikonte« koja zatvara album. Velika Praska je besplatna, kao i cijeli Svemir, na stranici valentinoboskovic.bandcamp.com.


– Velika Praska je žena od Velikog Praska i da nije bilo nje, ne bi bilo ni Svemira, ni nas, ni ovog albuma, poručili su Branko i Josip dodajući kako za što bolji doživljaj slušanja prethodno treba »izist Prasku«.
Izlazak albuma prati i novi, dosad neobjavljeni singl »Blojska rapsodija«. Priča je to »o avanturama iz samostana u pustinji Blaca te jednom teleskopu koji ne služi isključivo za gledanje u zvizde«. Osim na Bandcampu i digitalnim servisima, »Velika Praska« će uskoro biti dostupna i na vinilu, u izdanju Mudrog Brka.