Totalna pomama

Nakon hit serije Damin gambit, svi su poludjeli za ovim španjolskim proizvodom

Hina

Foto: Netflix

Foto: Netflix

Tvrtka sa sjedištem blizu Barcelone, već je udvostručila broj godišnjih narudžbi s oko 22.000 komada u 2020. na 45.000 za 2021.Španjolski proizvođač šahovskih ploča slučajno je otkrio da se upravo njegove ploče koriste u Netflixovoj hit seriji Damin gambit, nakon čega su narudžbe i njihova prodaja značajno porasle.


“Kad sam jednog dana stigao na posao, kolega Miguel mi je rekao da je Netflix objavio novu seriju pod nazivom “Damin gambit” i da je u traileru u zamijetio šahovske ploče naše tvrtke – Rechapados Ferrer”, rekao je njezin vlasnik, David Ferrer (30).


S obzirom na to da se šahovska ploča tvrtke Rechapados Ferrer ‘pojavljuje’ u ključnom trenutku serije, gledatelji su se odmah zainteresirali, želeći kupiti upravo spomenuti brend.
Tvrtka sa sjedištem u La Garrigi, blizu Barcelone, već je udvostručila broj godišnjih narudžbi s oko 22.000 komada u 2020. na 45.000 za 2021., a zbog velikog interesa kupaca, sve nove narudžbe bila je primorana pomaknuti na 2022. godinu.


“Narudžbe za naše šahovske ploče vinule su se u nebo”, rekao je zadovoljno Ferrer, čiji je djed tvrtku osnovao 50-ih godina prošlog stoljeća.


Reutersu je otkrio da je ploča koja se pojavljuje u finalu natjecanja postala jedna od najtraženijih, no da je zasad dostupna samo posredstvom jednoga njemačkog distributera. Njegova tvrtka ih je onamo poslala jer je veći dio serije sniman upravo u Berlinu.


No s obzirom na porast potražnje i na činjenicu da je šah popularniji nego ikada dosad, Ferrer kaže da će tvrtka početi prodavati šahovske ploče i drugim kanalima.