Iznenađenje

Lorde objavila EP s pjesmama na maorskom

Ivana Kocijan

Foto: O. MIKKELSON JONES

Foto: O. MIKKELSON JONES

Mlada je novozelandska glazbenica hrvatsko-irskih korijena dugoočekivano treće studijsko izdanje »Solar Power« objavila 20. kolovozaKrajem prošlog tjedna Lorde je iznenadila fanove i nenajavljeno objavila EP »Te Ao Marama«! Riječ je pet pjesama s njezinog nedavno objavljenog albuma »Solar Power« snimljenima na maorskom, jeziku starosjedioca njezinog rodnog Novog Zelanda.


– Na određen način globalno predstavljam Novi Zeland i bilo mi je bitno snimiti album o mojem rodnom mjestu. Željela sam izraziti što nas ovdje čini takvima kakvi jesmo. To je prekrasan jezik, uživala sam pjevati na njemu. Čak i ako ga ne razumijete, mislim da ćete uživati u tome kako elegantno zvuči dok slušate ovaj EP, izjavila je Lorde povodom objave ovog glazbenog iznenađenja.


Podsjećamo, mlada je novozelandska glazbenica hrvatsko-irskih korijena dugoočekivano treće studijsko izdanje »Solar Power« objavila 20. kolovoza te, kroz pjesme koje su se na njemu našle, publici ponudila priliku da s njom prođu kroz »novi svijet« zaogrnut ljetnom esencijom i prepun asocijacija na odrastanje, bezbrižnost i boravak u prirodi, ali i s pokojim osvrtom na život pop zvijezda.
Nova glazba nagrađivane kantautorice u posebnom će svjetlu zasjati na najavljenoj koncertnoj turneji, u sklopu koje će Lorde posjetiti i Hrvatsku. Oba najavljena koncerta za lipanj 2022. godine rasprodana su u gotovo rekordnom roku, a Lorde je prva velika međunarodna zvijezda koja će dva dana zaredom nastupati na Tvrđavi sv. Mihovila, što koncerte čini povijesnima za Šibenik i Dalmaciju.