"Lijepa naša"

Koktelsi predstavili novi spot: Sarkastičan odgovor na aktualnu situaciju

Ivana Kocijan

Foto: NIKOLA PAVLAKOVIĆ

Foto: NIKOLA PAVLAKOVIĆ

"Svi su nam koncerti otkazani pa smo onda i službeno pokopali ljetnu turneju"Grupa Koktelsi svoje je obožavatelje jučer razveselila spotom za novi singl »Lijepa Naša«. U videu koji je sniman u Raklju i Puli, glavnu ulogu ima Lejla Hasanagić (USB Poreč), a za snimanje spota pobrinula se Medvid produkcija iz Pule (kamera, montaža i color).


– Uz teške napore ove specifične godine i situacije koja nas je zatekla, ipak smo uspjeli snimiti video za novi singl »Lijepa Naša«. Zabranama i pravilima koja se mijenjaju iz dana u dana puno toga su nam oduzeli i uskratili, ali ne i slobodu da unesemo dozu umjetničke slobode i sarkazma u ovaj video kao poruku na aktualnu situaciju.


Dok prodajni centri i hodočašća rade bolje nego ikad, nama su svi koncerti otkazani pa smo onda mi i službeno pokopali našu ljetnu turneju, ali naravno, budući da ptice umiru pjevajući, proslavili smo propast plešući i pjevajući s »coffinom«.
Ako ništa drugo, odlično smo se zabavili. Nemamo priliku svirati, al’ se bar možemo u spotu glupirati, poručili su članovi Koktelsa.
Tekst i glazbu za pjesmu potpisuje Nikola Peršić, aranžman je djelo Vedrana Đukića i Domagoja Pavletića, a za mix i master pobrinuo se Zec Matej.Prateće vokale otpjevala je Antonella Mendiković Đukić. Pjesma je snimljena u studiju Little Roses, a izdavač je Music Star Records.
– Pjesma »Lijepa Naša« je inače nastala prošle godine dok je još sve bilo ok i veselimo se da ćemo je moći pokazati na ovogodišnjem CMC festivalu.


Ljeti kada sve ljepote dođu do izražaja, izašla je na kompilacijskom CD-u CMC festivala pa su neki već imali prilike čuti je i podijeliti sa svojom publikom, a sada je i »official«. Želimo vam dugo i toplo ljeto i da se što prije ponovo vidimo na nekom koncertu ili zabavi, zaključili su Koktelsi.