Klapske riječke noći

Klapa Vinčace sutra nastupa na Trsatskoj gradini

Ivana Kocijan

Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog u samom je vrhu a capella izričajaU sklopu Ljeta na Gradini sutra će na Trsatskom kaštelu nastupiti klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog koja će se publici predstaviti koncertom pod nazivom »Klapske riječke noći«.


«Klapa Vinčace trostruki je uzastopni pobjednik omiškog festivala, a na Trsatskoj gradini će predstaviti sam vrh a cappella klapskog pjevanja. U svom bogatom repertoaru posebnu pažnju posvećuju gotovo zaboravljenim izvornim napjevima.


Pjevači iz Novog Vinodolskog pripadaju samom vrhu tradicionalnog a cappella izričaja – višestruki su osvajači i pobjednici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Uz brojne nastupe u domovini, predstavljali su hrvatsku glazbu na prvom Susretu klapa u Argentini te na Međunarodnom festivalu andaluzijske i tradicionalne glazbe u Alžiru. Dođite i uživajte u profinjenom filigranski dotjeranom zvuku klape«, piše u najavi koncerta.
Članovi klape su: 1. tenor – Radovan Baričević, 2. tenori – Stefan Krošnjak, Martin Zidarić, baritoni – Mateo Doričić i Mario Butorac, basovi – Ivan Ćepić, Tomislav Vičević i Ivan Kovačić. Glazbeni voditelj je Sveto Popović.


Koncert započinje u 21.30 sati, a vrata Gradine otvaraju se u 20 sati.


Cijena ulaznice je 60/80 kn. Ulaznice je moguće kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini svakoga dana, putem portala www.mojekarte.hr te u agenciji New Sound d.o.o. u Matuljima te u Foto Reviji i Dallas Music Shopu u Rijeci.