MENART IM OKRENUO LEĐA

Jasenovac, pederi, ćirilica, Tito… Zbog vrijeđanja svih i svakoga raperski dvojac Tram 11 ostao bez izdavača albuma

P. N.

Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album "Jedan i jedan", odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa.Vrijeđanje svih i svakoga u stihovima u kojima se spominju Jasenovac, nevladine organizacije, pederi, bipsić, ćirilica, Tito i brojni aktualni političari, koje se može čuti na novom albumu “Jedan i jedan” raperskog dvojca “Tram 11” razlog su što je čak i njihova izdavačka kuća Menart odlučila s njima raskinuti ugovor.


Očekivanja su bila velika od albuma “Jedan i jedan”, s obzirom na to da su Tram 11 imali pauzu od čak 22 godine, i s obzirom na to se radi o Targetu i Generalu Woou, ljudima koji su među utemeljiteljima rap i hip-hop scene u Hrvatskoj.


Priopćenje Menarta prenosimo u cijelosti.
“Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album “Jedan i jedan”, odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike.


To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti.


Album “Jedan i jedan”, objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma “Jedan i jedan”. Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima”, stoji u priopćenju Menarta.


Inače, članovi Trama 11 družili su se s Velimirom Bujancem i Zlatkom Hasanbegovićem i to nakon gostovanja u emisiji Bujica kod Velimira Bujanca.


Ovom fotografijom pohvalio se i Bujanec sljedećim komentarom:”Ugodno druženje nakon snimanja Podcasta Inkubator: General Woo, Target, Suicidal, Rale, Ante, Bujo i Haso…”