Dan otvorenih proba

Glazbeni program ispred Music Boxa Udruge Ri Rock: Uspješno predstavljanje mladih riječkih grupa

Mirna Šumberac

Foto: Damir ŠKOMRLJ

Foto: Damir ŠKOMRLJ

Opuštenoj i zabavnoj atmosferi na Delti preksinoć su pridonijeli bendovi FANAA, Media Effect, Nelaay, Hand of Apollo, Tmina, Bible Thrower i Johnny QuidUnatoč nestabilnom vremenu i nesretnoj situaciji s bolešću COVID-19, preksinoć je u prostorima Music Boxa na Delti održan još jedan u nizu Dana otvorenih proba. Opuštenoj i zabavnoj atmosferi pridonijeli su bendovi FANAA, Media Effect, Nelaay, Hand of Apollo, Tmina, Bible Thrower i Johnny Quid.


Okupilo se mnoštvo obožavatelja alternativnijih žanrova koji su imali prilike uživo vidjeti i slušati buduće koncerte u nastajanju. Ovim događanjem predstavljen je rad Music Boxa i glazbenika koji u njemu djeluju te se osvrnula pažnja na djelovanje RiUse centra te rada Saveza udruga Molekula.


Nelaay / Foto: Damir ŠKOMRLJ


– Korona nas je poprilično zaustavila u jednom trenutku, ostali smo zatečeni – što ćemo sad? No uspjeli smo pokrenuti ovo… Poslije toga slijedi festival Zvukom protiv vode koji će se održati 10. i 11. srpnja.
Očito nas ni korona ne može zaustaviti! Svake godine se okupe ljudi, očito je da prepoznaju i poštuju rad udruge, s osmijehom je zaključio Vinko Golembiowski iz udruge Ri Rock.


Budući da su se u suradnji s RIUse Centrom prikupljale donacije za izgradnju klupa ispred prostora Music Boxa kako bi glazbenici u pauzama između proba imali prikladno mjesto za odmor na svježem zraku, ovim putem Golembiowski zahvaljuje svima onima koji su u tu svrhu donirali sredstva.


Media Effect / Foto: Damir ŠKOMRLJ


Ri Rock kroz Music Box nudi građanima tečajeve gitare, bas gitare, bubnja i pjevanja kao inkubator alternativne kulture kroz novi projekt Ri Rock Akademija koji se na ovom događaju predstavio posjetiteljima. Neizostavno je spomenuti i Radio Rožu koja je ovom projektu kao i uvijek bila sound support.


Johnny Quid / Foto: Damir ŠKOMRLJ


Nakon Velikih proba na red dolazi spomenuti rock festival Zvukom protiv vode koji je ujedno i program u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.


Festival će se održati na lokaciji ExportDrva 10. i 11. srpnja. Nastupit će 13 bendova te će festival sadržavati zanimljiv dnevni program u obliku radionica, izložbe starih automobila, okupljanje ljubitelja Vespi, sajma rukotvorina i izložbe mladih umjetnika.