Koncert 17. veljače

U klub Dva Osam stiže riječko-zagrebačka kombinacija bendova – Marinada i Šumski

P. N.

Šumski / Foto Ratko Mavar

Šumski / Foto Ratko Mavar

"Na nastupu u Zagrebu, klubu Dva Osam ćemo prezentirati novi materijal albuma 'Gubljenje vremena' koji je u fazi miksa i koji bi trebao izaći ovo proljeće. Također ćemo odsvirati i neke naše marinirane hitove s naglaskom na album 'Marinada na vrućem krovu' (2019), kojeg smo radili zajedno s Qwertyjem", poručuju iz Marinade 


 


U sklopu akcije Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora 2” u klub Dva Osam  stiže riječko-zagrebačka kombinacija bendova, Marinada i Šumski.
Dosadašnji bogati glazbeni opus oba benda će pojačati s novim materijalima uz neizbježnu dozu pozitivne i plesne energije. Pravi recept za ova hladna i škakljiva vremena.


Ograničen broj ulaznica je u prodaji po cijeni od 50,00 kn, a ukoliko ih ostane cijena na ulazu im se penje na 70,00 kn. Šumsko mariniranje zvukova je na programu u četvrtak, 17. veljače.


 


Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova – od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova


Do sada su objavili pet albuma: “Lov na vile”, “Safari”, “Baba spava”, “Ronioci” te posljednji “Ostrvo ledenog kita” iz 2018., čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.


Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine. Neumorni Šumski bili su koncertno aktivni i za vrijeme pandemije odsviravši koncerte u Osijeku, Sisku, Varaždinu, Rabu, Virovitici i Zagrebu. Prošle godine obilježili su čak 30 godina djelovanja. Trenutno snimaju novi, šesti album, a nedavno su snimili muziku za dječji animirani film “Pisma na kraju šume”.


Marinada

Marinada


Nastala  2003. Marinada svoju glazbu zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova (pop, elektronika, a capella…). U dosadašnjem radu, objavili su 30-ak studijskih albuma, većinom za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije!


Za zagrebačko gostovanje Marin Alvir, osnivač benda kaže:


“Na nastupu u Zagrebu, klubu Dva Osam ćemo prezentirati novi materijal albuma ‘Gubljenje vremena’ koji je u fazi miksa i koji bi trebao izaći ovo proljeće. Također ćemo odsvirati i neke naše marinirane hitove s naglaskom na album ‘Marinada na vrućem krovu’ (2019), kojeg smo radili zajedno s Qwertyjem.” 


 


Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.


Koncert organizira riječki Distune promotion i dio je akcije Jer svirati se mora 2, Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije.