Novi uzlet

Opća opasnost rasprodala i oduševila riječki Stereo

Ivana Kocijan

Stereo Dvorana je pucala po šavovima, a atmosfera je, unatoč neopisivoj gužvi i nesnosnoj vrućini, bila i više nego savršenaRIJEKA Osjećam se kao rock ‘n’ roll star, pjevao je u petak Pero Galić, frontmen Opće opasnosti, županjske grupe koja je rasturila Stereo Dvoranu. I on i ostatak njegovog benda u noći s petka na subotu zaista su bili zvijezde, zvijezde rasprodane predstave »Pola tone rock ‘n’ rolla«, koncerta kakav u klubu na Sušaku dugo nije viđen.  


Opća opasnost pred riječkom je publikom zadnji put nastupila u listopadu 2009. godine, kratko nakon objavljivanja povratničkog singla »Uzalud sunce sja« kojim je započeo njihov novi estradni uzlet. Uslijedio je i novi materijal, novi obožavatelji i nova popularnost, a sve je kulminiralo nominacijom za Porina u kategoriji Hit godine.


Nagradu na prošlotjednoj riječkoj dodjeli nisu osvojili, ali su zato tjedan dana kasnije dobili nešto možda još i bolje – euforične obožavatelje na koncertu za pamćenje. A fanova je zaista bilo mnogo, gotovo i previše. Potvrdio je to i natpis »rasprodano« na ulazu u Stereo koji mnoge »zakašnjele« posjetitelje nije spriječio da bar nakratko zavire u prepunu dvoranu. 
Pred raspamećenom publikom svih generacija županjska je petorka s puno strasti i ljubavi svirala nešto novo, nešto staro i tako više od dva sata, uz neizostavni »hoćemo još« dio.Osim aktualnog megahita »Pobjeg’o sam«, na koncertu su izveli i druge pjesme sa zadnjeg albuma, naslovnu »Vrati se na svjetlo«, »Nisam rođen pod sretnim zvijezdama«, »Tri rijeke«, »Virtualni novi svijet«.


Nastup nije mogao proći niti bez njihove najpoznatije pjesme »Jednom kad noć«, ali i drugih uspješnica iz prve faze benda.


Stereo Dvorana je pucala po šavovima, a atmosfera je, unatoč neopisivoj gužvi i nesnosnoj vrućini, bila i više nego savršena.


Složit će se s time nebrojeni riječki fanovi Opće opasnosti koji su iz »rock saune« na Sušaku otišli presretni i koji (kilo)gram lakši.