Koncert u Zagrebu 8. lipnja

Mario Biondi: “U Hrvatskoj se osjećam kao kod kuće, punica mi je iz Slavonskog Broda”

P. N.

Na temu popularizacije jazza, Biondi kaže da se osjeća kao dinosaur

Na temu popularizacije jazza, Biondi kaže da se osjeća kao dinosaur

'Odrastao sam s prijateljem iz Zadra koji me naučio puno toga o glazbi, odrasli smo zajedno i kao brat mi je, a imam i punicu koja je iz Slavonskog Broda”, govori talijanski Barry WhiteTOP RADIO razgovarao je s popularnim talijanskim soul-jazz umjetnikom Marijom Biondijem povodom njegovog nadolazećeg koncerta u Zagrebu. Biondi će nastupiti 8. lipnja u zagrebačkoj HALI Park .


Talijanski Barry White Zagrepčanima će predstaviti novi album “Romantic”, a svoje oduševljenje publikom ne krije.


‘Hrvatska publika voli uživati u glazbi i ima dobru poveznicu s glazbenicima’, ističe Biondi.
‘Odrastao sam s prijateljem iz Zadra koji me naučio puno toga o glazbi, odrasli smo zajedno i kao brat mi je, a imam i punicu koja je iz Slavonskog Broda. U Hrvatskoj se osjećam kao kod kuće ”, govori soul-jazz zvijezda.


Govoreći o novom albumu Romantic, glazbenik kaže kako će se s njime poistovjetiti romantičari, ali i da album ima poveznicu s popularnim sedamdesetima.


‘Radili smo na albumu s ciljem postizanja toplog zvuka i da, neke pjesme zvuče kao iz 70-ih. Uzeli smo najbolje iz tog razdoblja i pomiješali s današnjim zvukom, jako sam zadovoljan tim miksom.’


Mario Biondi

Mario Biondi


A kako vidi romantiku?


‘Biti romantičan znači promišljati na ludi način o svijetu, prijateljstvima, ljubavi, poštovanju..’, iskreno će Mario.


Na temu popularizacije jazza, Biondi kaže da se osjeća kao dinosaur.


‘Mislim da je jazz kao i klasična glazba, stara muzika koju su predstavljali veliki svjetski glazbenici. Puno mladih ljudi želi slijediti ovu vrstu glazbe i mnogi mladi su mi prilazili i govorili da sam im otkrio poznate jazz glazbenike. Možda je moja misija paziti da ti umjetnici ne budu zaboravljeni.’


Popularni pjevač nastupao je s brojnim poznatim imenima kao što su Ray Charles i Chaka Khan.


‘S njima i mnogim drugim glazbenicima diljem svijeta i Italije bilo je genijalno nastupati. Imati šansu dijeliti pozornicu ili studio s drugim glazbenicima za mene je kao škola iz koje učim i uvijek se zahvalim Bogu što mi je dao tu šansu, zaključuje Biondi.