Više od koncerta

Večer sa Jacquesom Brelom u sklopu Dana frankofonije 2024.

Ivana Kocijan

U petak u klubu Nemo U petak u 21 sat Francuska alijansa Rijeka organizira glazbeno-scenski spektakl »Večer sa Jacquesom Brelom u klubu Nemo« povodom manifestacije Dani frankofonije 2024. Prava je to poslastica za ljubitelje francuske glazbe i jednog od najpoznatijih belgijskih kantautora.


Koncert će izvesti francuska grupa Jef koja će se predstaviti glazbeno-scenskim spektaklom »Ces Gens-là« koji slavi život i glazbu Jacquesa Brela. Jef donosi djelić Jacquesa Brela. Spektakl je to koji je više od koncerta – to je doživljaj koji dira dušu. Sve su note i riječi pažljivo odabrane kako bi vas odvele na putovanje kroz vaše najdublje emocije.


Nakon više od 100 izvedbi diljem Francuske i svijeta, »trupa« Jef očarava svojom interpretacijom. »Ces Gens-là« nije samo koncert, već prava glazbena priča koja vas vodi kroz trenutke strasti, boli i ekstaze, odražavajući sve trenutke naših života. U ovoj glazbeno-teatarskoj avanturi pratit ćemo trojicu prijatelja koji se vraćaju iz teškog razdoblja. U tišini svojih misli, uz nekoliko čašica, tajne i sjećanja izlaze na površinu, isprepletene ljubavlju, boli i prijateljstvom.
Ulaznice će biti dostupne na ulazu po cijeni od 8 eura, a za članove Francuske alijanse Rijeka 5 eura.