'Idi tamo gdje je ljubav'

Ljepote Fužina i Grožnjana našle mjesto u novom spotu Gordane Marković

Ivana Kocijan

Gordana Marković u Fužinama... / Foto JOSIP NINKOVIĆ

Gordana Marković u Fužinama... / Foto JOSIP NINKOVIĆ

Videoizdanje novog singla redateljski potpisuje Gordanin dugogodišnji suradnik Josip Ninković, a samu ideju dale su joj njene prijateljice Paula Garić i Zrinka Kunić. Uz Gordanu se u vizualno atraktivnom spotu pojavljuje i glumac Matej ŠarušićRIJEKA – Zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavila je videospot za novi singl »Idi tamo gdje je ljubav« koji je sniman na lokacijama slikovitog Grožnjana i magičnih Fužina, što pjesmi daje posebnu vizualnu notu. Video redateljski potpisuje Gordanin dugogodišnji suradnik Josip Ninković, a samu ideju dale su joj njene prijateljice Paula Garić i Zrinka Kunić. Uz Gordanu, u spotu se pojavljuje i glumac Matej Šarušić.– Počeli smo u ranu zoru u Fužinama okruženi snijegom, a dovršili snimanje popodne u suncu okupanom Grožnjanu. Grožnjan sam odabrala jer je jednostavno predivan, obožavam taj gradić, a povezana sam s njim i na još jedan način. Tamo sam, naime, 2013. godine pohađala ljetnu jazz školu Jazz is back! I sjećam se kako sam tamo tek smišljala što želim raditi s glazbom, pjevala sam uglavnom jazz standarde i nisam niti imala ideju da ću jednog dana snimati svoj autorski album… Tako da sam i na taj način nekako zaokružila tu glazbenu priču i drago mi je da smo se baš otisnuli u Grožnjan i tamo snimili kadrove za novi spot, otkrila je Gordana.


Gordana Marković u Grožnjanu / Foto : JOSIP NINKOVIĆ

Gordana Marković u Grožnjanu / Foto : JOSIP NINKOVIĆ


 
Pjesma »Idi tamo gdje je ljubav« nalazi se na njenom prvom samostalnom studijskom albumu »Obrisi«, a nastala je u suradnji s njenom kolegicom Ivanom Lulić iz benda Auguste.


– Ona mi je poslala tekst krajem 2018. godine i odmah mi se svidio, uglazbila sam ga i odlučila da će se svakako naći na mom prvom samostalnom albumu, rekla je Gordana Marković, dodavši kako joj je aranžman te pjesme jedan od najdražih na albumu.
Na suradnju i nastanak pjesme svojim se dojmovima nadovezala i Ivana Lulić.
– Ovo je bila prva pjesma u kojoj sam vježbala pisanje iz uloge. Pokušala sam prepričati priču kroz postavljanje u tuđe cipele, ali zadržati dubinu odnosa, stvoriti posebnu atmosferu i napisati stihove po uzoru na sve one velike pjesme šezdesetih i sedamdesetih godina, rekla je.
Album »Obrisi« Gordana Marković je objavila u ožujku prošle godine. Riječ je o njenom prvom samostalnom studijskom albumu koji donosi deset autorskih pjesama. S albuma je dosad predstavljeno pet singlova, a s objavom »Idi tamo gdje je ljubav« glazbenica zaokružuje njegovu priču.