52. STAVAK

Koncert Damira Urbana na rođendan – najljepši dar sebi i publici

Danijela Bauk

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

"Gusjenica" Urbanovih obožavatelja sezala je sve do kazališta, a sve zbog epidemioloških mjera. No čekanje se isplatiloRIJEKA – Trebalo je večeras strpljenja za ući na koncert 52. stavak Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra, koji je u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održan u srcu Rijeke, kraj Exporta na Delti.


“Gusjenica” Urbanovih obožavatelja sezala je sve do kazališta, a sve zbog epidemioloških mjera. No čekanje se isplatilo, koncert koji je izazvao ogroman interes publike te je rasprodan danima uoči održavanja, bio je i više od očekivanja.Urban i Četvorka, potpomognuti Antom Gelom i mladim gudačima zagrebačke Akademije, bili su očito toliko željni svirke pred publikom, da su isporučilo glazbenu poslasticu u kojoj nisu uživali samo oni pred stageom, već i puno šire – publika koja nije uspjela kupiti kartu udobno se smjestila uz rub Mrtvog kanala i uživala u nekim od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere: od legendarnih hitova grupe Laufer poput Moje vode, preko Astronauta i Mjesta za mene, pa sve do recentnih izdanja kao što su Iskra, Div ili Nitko osim nas i Pseća oluja.

Neke od pjesama izvedene su s potpuno novim aranžmanima, koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo.


A tajna naziva koncerta 52. Stavak? Datum – Damir Urban danas je slavio 52. rođendan.


Gudači su mu tim povodom zajedno s publikom odsvirali i otpjevali jedan Sretan rođendan. Kud ljepši rođendanski dar od koncerta pred morem obožavatelja u srcu rodnog grada.


Foto galerija: Urban i gudački orkestar kod Exportdrva Foto: Vedran Karuza