Agent 010

Mile Kekin završio iza rešetaka: Uhitili su ga mladi riječki glumci, evo o čemu se radi

Portal Novi list

Foto Udruga Spirit

Foto Udruga Spirit

Nije ga uhitila riječka policija, već mladi glumci iz zanimljivog kratkog filma AGENT 010: Ni vremena za umirat, čiji se drugi dio već počeo snimati.Mile Kekin, pjevač Hladnog Piva je prije nekoliko dana osvanuo iza rešetaka u Rijeci, prije nastupa u Klubu mladih. Nije se potukao ili nešto ukrao, nego je postao špijun.


Nije ga uhitila riječka policija, već mladi glumci iz zanimljivog kratkog filma AGENT 010: Ni vremena za umirat. Drugi dio filma već se počeo snimati, nakon odličnih kritika na premijerama u Rijeci i Zagrebu.

Kako su mjere koje su vladale proteklih mjeseci spriječile da ovaj zanimljivi underground film vidi više zainteresiranih, Udruga Spirit kroz čije se radionice sa mladima s poteškoćama filmovi stvaraju, odlučila je ponuditi internet premijeru, za koju se možete prijaviti OVDJE.Mile je sa zadovoljstvom podržao ovaj zanimljiv projekt, kao i Šajeta i Lucio Slama u prvom dijelu filma.


Prije tonske probe koncerta odradio je improviziranu malu ulogu, defacto se prvi puta suočavajući sa radnjom u koju se mora uklopiti.No, kako je prvim dijelom filma bio oduševljen, nije mu bilo problem pokloniti povjerenje i vrijeme.


Film AGENT 010 je inače, spin-off projekt Uhvati film festivala na kojem se već 20 godina prikazuju filmovi iz cijelog svijeta, a Festival zajednički produciraju Rijeka, Banja Luka, Kotor i osnivači: udruga Parnas iz Novog Sada.U proteklih nekoliko tjedana riječka udruga SPIRIT prikazala je AGENTA 010, zajedno sa izborom filmova sa Festa u Ekonomskoj školi u Rijeci (odakle su i potekli učenici-glumci iz filma), u Klubu mladih povodom godišnjice kluba, te na posebnoj prigodi prilikom posjeta Mladih sa invaliditetom iz Rovinja Rijeci, kroz druženje gostiju i glumaca.Glavne uloge ovog 25 minutnog trilera, koji se polako pretvara u franšizu, su Dorian kao Agent 010, Tea kao Barska Mušica, Toni kao mafijaš Al Patone, i Dora, zavodljiva Esmeralda.Očekuje se još nekoliko zanimljivih gostovanja poznatih osoba, ipak, svi se slažu kako su glavne zvijezde ipak mladi glumci Spiritove škole. Provjerite na www.spirit-ri.hr.