Sonic Heart

CHASING NORD Riječka grupa najavljuje promjene: Novo ime, novi singl, novi nosač zvuka

Ivana Kocijan

Foto: STELLA MEŠIĆ

Foto: STELLA MEŠIĆ

Riječki Nord postao je Chasing Nord, a osim novog imena, bend je publici predstavio i novi singl »Sonic Heart« koji najavljuje novi nosač zvuka koji će svjetlo dana ugledati u proljeće sljedeće godineŽivi smo i mnogo toga moramo najaviti tako da ostanite uz nas i »bacite oko« na snimanje vokala za nove pjesme – poručili su prije nekoliko dana na Facebooku članovi riječke grupe Nord. O kakvim se to novostima radi, objavili su jučer.


Prije objavljivanja drugog albuma, riječka grupa Nord odlučila je napraviti promjenu. Ime Nord u 2020. godini preobražava se u Chasing Nord. Novi korak i poglavlje u svojoj karijeri najavljuju singlom »Sonic Heart«, koji će svjetlo dana ugledati sredinom studenog za Geenger Records, objavili su u priopćenju za medije.


Kao najavu novog materijala bend je jučer objavio i teaser za singl »Sonic Heart«. Videospot potpisuje mlada Riječanka Stella Mešić, dok je za teaser zaslužan Ivo Matić.
Podsjetimo, Chasing Nord je bend koji dolazi iz Rijeke, a album prvijenac »Play Restart« objavili su 2017. godine za Geenger Records. Nakon veoma uspješnog prijema prvog albuma u inozemnim medijima, pobjeda i nastupa na mnogobrojnim festivalima te zapaženih turneja u dalekoj Kini i Europi gdje su održali više od 30-ak nastupa, bend je odlučio okrenuti novu stranicu u karijeri.


Nakon savjetovanja s inozemnim partnerima i promotorima s kojima surađuju na novom materijalu, donijeli su odluku o promjeni imena benda. Kako kažu, istoimenih je bendova u svijetu nažalost previše, pa su se teškoga srca odlučili na ovaj potez, željevši autentičnost svog zvuka predstaviti i autentičnim imenom koje i dalje sadržava srž njihova prošlog imena.


Nord tako u 2020. godini mijenja ime u Chasing Nord, čime još jasnije zacrtava svoje ciljeve i nastavlja tražiti svoj sjever.


Slojevite, melodične i melankolijom obojane pjesme, moćni gitarski rifovi, hitoidni refreni i tekstovi prožeti vlastitim unutarnjim borbama doveli su ih pred objavljivanje novog albuma čiji je izlazak najavljen za proljeće 2021. godine pod izdavačkom kućom Geenger Records, a ubrzano se radi i dogovara objavljivanje istog materijala i za strano tržište. Album se snima u Hrvatskoj, dok se producira u Kanadi i Australiji.