KOMEMORACIJA

U Viškovu obilježen Dan sjećanja, svijećama formirano simbolično slovo V

Jakov Kršovnik

Foto Općina Viškovo

Foto Općina ViškovoVIŠKOVO – Paljenjem svijeća s kojima su formirali slovo V obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje sedmu godinu za redom na Trgu na brege u Viškovu. Ove godine mještanima i predstavnicima općinske uprave pridružili su se i učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Sveti Matej. Također, na groblju Viškovo položeni su vijenci i upaljene svijeće.


U ime Općine Viškovo polaganju vijenaca nazočili su načelnica Sanja Udović i zamjenik načelnice Denis Mladenić. Svijeće su također upalili predstavnici Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i članove njihovih obitelji Općine Viškovo, predstavnici Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Primorsko-goranske županije te Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“.


– Sedmu godinu u nizu Trg na brege bio je mjesto gdje je dominiralo veliko slovo V koje simbolizira Vukovar, Viškovo i znak pobjede. Na taj smo način odali počast i neizmjerno poštovanje prema svim žrtvama Domovinskog rata koje nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti. Neka im je vječna slava i hvala, poručila je načelnica Sanja Udović s Trga na brege.