MANIFESTACIJA DUGA 25 GODINA

U Kostreni održane Sportske igre branitelja PGŽ-a, okupilo se oko 700 veterana

Filip Brnelić

Snimio Mateo Levak

Snimio Mateo LevakKOSTRENA – Na kostrenskim sportskim terenima održane su 25. sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, koje su ove godine okupile sedamstotinjak natjecatelja raspoređenih u 22 ekipe. Branitelji iz cijele županije, točnije 18 županijskih ogranaka i 4 kluba, u cjelodnevnom se programu druženja, sporta i zabave u Kostreni okušalo u desetak disciplina, boćanju, malom nogometu, kartaškim igrama, povlačenju konopa, pikadu, stolnom tenisu, šahu i tenisu, dok su njihovi kolege kuglački i streljački turnir odigrali u Dražicama, odnosno Voloskom.Godišnji susret veterana započeo je mimohodom sa Žurkova do stadiona NK Pomorac, gdje je održano otvorenje igara kojem su uz predstavnike organizatora i domaćina, člana nadzornog odbora županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pavla Svetića i dopredsjednika kostrenskog ogranka Franju Božinovića, te načelnika Kostrene Dražena Vranića, nazočili i izaslanici Ministarstva hrvatskih branitelja na čelu s Ivanom Turkovićem.
– Ugodno sam iznenađen da se nakon svih ovih godina nalazimo u ovako velikom broju, možemo biti ponosni na brojčanost i zajedništvo koje pokazujemo. S obzirom na naše ogranke i klubove, slobodno možemo reći da smo najorganiziranija i najbrojnija udruga u Primorsko-goranskoj županiji, kazao je dopredsjednik županijske UDVDR Ivan Polić, dok je kostrenski načelnik Vranić igre otvorio navevši da su rezultati i pobjednici u drugom planu te istaknuvši kako je najveći značaj ovih igara u druženju, prisjećanju nekih prošlih trenutaka te provođenju vremena u ugodnom ambijentu.


Također, okupljeni branitelji prisjetili su se svojih poginulih i preminulih suboraca posjetivši kostrensko groblje, gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci. Nakon sportskog dijela programa u Žurkovu su održani središnje večernje druženje, kao i proglašenje pobjednika subotnjih turnira, uz nastup Tria Andreas.