DVODNEVNI SKUP

U Iki otvoren 27. bijenalni međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija 2024., Trendovi i izazovi

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio N. BLAGOJEVIĆ

Snimio N. BLAGOJEVIĆIKA – Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci otvoren je 27. bijenalni međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija 2024., Trendovi i izazovi. Kongres na Fakultetu u Iki je okupio domaće i inozemne stručnjake i istraživače koji će predstaviti svoja istraživanja, nove trendove i izazove u području turizma i hotelijerstva.


U okviru znanstvenog dijela kongresa, stotinjak znanstvenika i istraživača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Indije, Tajlanda te Australije će predstaviti rezultate svojih istraživanja u sedam znanstvenih sekcija. Na kongresu kojii je u gotovo tri deseljeća održavanja postao referentno mjesto stručnjaka u području turizma i hotelijerstva će se u dva dana održavanja predstaviti 35 znanstvenih radova.

Na otvaranju kongresa nazočne su pozdravili gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, predsjednica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci Marta Žuvić te pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ Alessandra Ban. Gradonačelnik Kirigin je čestitao Fakultetu na dugoj i uspješnoj tradiciji organiziranja znanstvenih kongresa te naglasio važnu ulogu koju stručnjaci FMTU-a imaju u kreiranju strateških dokumenata razvoja hrvatskog turizma.