MEMORABILIJE HNK RIJEKA

U Exportdrvu otvorena izložba dresova, zastavica, ulaznica: “Ovo je Rijeka – Stotinu uspomena, jedna priča”

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U kolekcijama Budimilića i Krpana je više stotina predmeta vezanih uz hrvatski nogometni klub - HNK RijekaRIJEKA – Izložba memorabilija vezanih uz nogometni klub Rijeka iz zbirki kolekcionara Mišela Budimilića i Zvonimira Krpana, otvorena je u petak u Exportdrvu na Delti u Rijeci.


Izložba “Ovo je Rijeka – Stotinu uspomena, jedna priča” protokolarno je otvorena u 11 sati, a za građane je obilazak moguć od 15 sati.


U kolekcijama Budimilića i Krpana je više stotina predmeta vezanih uz hrvatski nogometni klub – HNK Rijeka, većinom dresova te zastavica i lopti s važnijih utakmica, kopački i druge opreme igrača, ulaznica i sličnog.

Na izložbi je predstavljen dio njihovih kolekcija kao presjek povijesti kluba.


Kako je izložba postavljena u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, direktorica Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota izrazila je zadovoljstvo da se ova izložba, kao prvo događanje u 2021. godini u programu EPK,  bavi temom koja je važna Riječanima, a proizašla je iz osobne strasti građana.


Istaknula je vrijednost prostora Exportdrva, bivšeg skladišta u središtu grada, ne samo za program EPK, nego i za kulturu Rijeke ubuduće.


Foto galerija: U Exportdrvu otvorena izložba “Ovo je Rijeka – Stotinu uspomena, jedna priča” Foto: Sergej Drechsler


Kustosica izložbe Sabrina Žigo istaknula je da su Budimilić i Krpan ozbiljni kolekcionari, koji sustavno nabavljaju i čuvaju svoje zbirke. Riječ je o vrlo afrmativnom angažmanu.


Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović ocijenio je da je ovo izuzetna sportska izložba jer govori ne samo o povijesti nogometnog kluba, nego i o povijesti grada Rijeke . HNK Rijeka i grad dišu zajedno s navijačima – i kada se dobija ili se gubi, rekao je.


Ovog vikenda, 16. i 17. siječnja, priredit će se vođeno razgledavanje izložbe. Budući da je zbog epidemioloških mjera ograničen broj posjetitelja na vođenim razgledavanjima, nužna je prethodna prijava.


Foto galerija: Najavljena izložba "Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča" Foto: Marko Gracin