TURISTIČKA ZAJEDNICA

Sve je spremno za edukativnu radionicu za ugostitelje o sljubljivanju hrane i vina otoka Krka

Mladen Trinajstić

Foto TZ Krk

Foto TZ Krk

Radionica će se održati u ponedjeljak 28. travnja, s početkom od 18 sati u OPG-u Magriž u Lakmartinu. Na radionici će sudjelovati dr. sc. Žarko Stilin iz Udruženja Kvarner Wines i sommelier Josip Orišković



 


KRK – Ocjenjujući da je pred svim krčkim turističkim djelatnicima i ugostiteljima uzbudljivo razdoblje koje će obilježiti novi smjer razvoja gastronomske ponude Kvarnera, predstavnici Turističke zajednice grada Krka osmislili su i organizacijski priredili zanimljivu edukativnu radionicu namijenjenu ugostiteljima.


– Promotivna kampanja »Travel to Taste Krk – Put do okusa Krka« već je u svojim prvim izdanjima potvrdila koliko je snažna poveznica između lokalne gastronomije i doživljaja destinacije. Ove godine ponovo je pokrećemo, uoči 2026. godine kada će Kvarner ponijeti titulu Europske regije gastronomije. »Travel to Taste Krk« donosi fokus na lokalne proizvode, proizvođače, ugostitelje i gastronomske priče koje čine identitet našeg prostora – sve s ciljem osnaživanja gastronomske ponude grada i otoka Krka – objašnjava nam Ivana Kovačić, direktorica TZG-a Krka.


Sve najbolje




– Dodjela prestižne titule European Region of Gastronomy potvrđuje sve veći značaj koji regija Kvarnera ima na karti europske gastronomije. Ovaj projekt, koji uključuje obrazovanje, održivost, zaštitu lokalne baštine i jačanje suradnje među dionicima, otvara nova vrata za promociju, edukaciju i gospodarsku vidljivost svih uključenih. Cilj je stvoriti platformu koja će objediniti sve najbolje iz naše ponude – od tanjura do tradicije – govori nadalje Ivana Kovačić.


Radionica će se održati u ponedjeljak 28. travnja, s početkom od 18 sati u OPG-u Magriž u Lakmartinu. Poziv je upućen svim krčkim ugostiteljima zainteresiranima za širenje svojih znanja i vidika po pitanju sljubljivanja hrane i vina otoka Krka da se čim ranije uključe u ovaj zanimljiv i koristan program. Radionica je namijenjena svim ugostiteljima s područja grada Krka, a broj mjesta je ograničen. Svi koji se žele uključiti u to događanje mogu se prijaviti putem poveznice dostupne na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Krka. Za dodatne informacije može se kontaktirati TZG putem e-maila na [email protected] ili telefonski na +385 (0)51 221 414.


Promocija vina


U prvom dijelu radionice dr. sc. Žarko Stilin kratko će predstaviti aktivnosti Udruženja Kvarner Wines, uključujući međunarodni festival WineRi, projekte Kvarner Wine Trophy i Kvarner Wines Route te oznaku kvalitete Kvarner Wines. Naglasak je na promociji vina od autohtonih kvarnerskih sorti poput žlahtine, sansigota i belice, kao i spajanju vina s regionalnim jelima i proizvodima kroz snažan narativ koji priča priču o prostoru, ljudima i tradiciji. U drugom dijelu slijedi stručno vođena radionica sljubljivanja hrane i vina pod vodstvom sommeliera Josipa Oriškovića. Uz svaki slijed jela poslužit će se vina kvarnerskih vinara s otoka Krka. Polaznici će imati priliku naučiti više o tehnikama kombiniranja aroma, okusa i tekstura – sve s ciljem podizanja razine ponude u vlastitim objektima.