Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Sofija Šmitran iz Rijeke dvostruka je pobjednica Izložbe kamelija u Opatiji

Marina Kirigin

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Sofija Šmitran slavila je u kategoriji fotografiranih cvjetova kamelije i u kategoriji fotografiranog grma kamelije.OPATIJA – Sofija Šmitran iz Rijeke dvostruka je pobjednica natjecateljskog dijela Izložbe kamelija što se protekla tri dana održavala u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji. Na izložbi u organizaciji opatijske Udruge ljubitelja kamelija izloženo je stotinjak cvjetova, fotografija i crteža kamelija, a žiri u sastavu Suzi Petričić (direktorica Turističke zajednice Grada Opatije), Dolores Kurti (Foto Luigi) i Mirna Sišul (riječka slikarica) imali su zahtjevan zadatak odabrati one najljepše.


Sofija Šmitran slavila je u kategoriji fotografiranih cvjetova kamelije i u kategoriji fotografiranog grma kamelije. Na drugo mjesto u kategoriji fotografiranih cvjetova plasirao se Ingeborg Prasnikar iz Poljana (Opatija), a treća je bila Antonija Cvetković iz Rijeke. U kategoriji fotografija grmova kamelije na drugo mjesto plasirao se Nikola Turina iz Opatije, a treća je ponovno bila Sofija Šmitran iz Rijeke. Sa 31 bodom u kategoriji živog cvijeta kamelije slavila je Čedna Hotzi Raffanelli, druga je bila Marija Benko sa 28 bodova, a treće mjesto podijelile su Mirjana Mendrila i Dolores Milotić sa 22 boda.


Foto galerija: Naj kamelija u Opatiji Foto: Marko Gracin


Nagrade su otišle i u ruke opatijskih vrtićara i školaraca koji su crtali cvjetove i gromove kamelija, a prvoplasirani u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda opatijske Osnovne škole “Rikard Katalnić Jeretov” bio je Ante Fantov. Na drugo mjesto u istoj dobnoj kategoriji plasirala se Eva Cvek, a treće mjesto pripalo je Aleksandri Ivanovoj.
Paula Škarica imala je najbolji rad u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda opatijske osnovne škole, druga je bila Isabella Ruža Brko, a treća Lara Machiedo. Proglašenjem pobjednika završila je 13. izdanje Festivala kamelija, koje je održano u kraćem obliku od onog predviđenog zbog jačanja pandemije koronavirusa.